Ağbaba: Türkiye darbe döneminden daha kötü günler yaşıyor


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki göstererek yönetenler tarafından hukukun askıya alındığını söyledi. Türkiye'de şu anda tam bir terörün hakim olduğuna dikkat çeken Ağbaba, "Buna, herkesin; geçmişte Zaman şunu yazdı, bunu yazdı demeden herkesin hukuka sahip çıkması gerekiyor. Yoksa kalan 2-3 tane muhalif basına da el koyacaklar. Türkiye darbe döneminden daha kötü günler yaşıyor. Tam bir faşizm var." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki gösterdi. İnsanların haber alma özgürlüğünü, iktidarın, kendisini orada tutmak için yok ettiğine dikkat çeken Toprak, kendinden olmayan tüm medya gruplarının susturulmaya çalışıldığını vurguladı. Bunun doğru bir yaklaşım olmadığını dile getiren Toprak, "Bu demokrasi ile idare edilen bir ülkeye yakışmayan bir harekettir. Bunu doğru bulmuyoruz. Bu konuda hatadan vazgeçilmeli. Ama bu ülkeyi yönetenlerin de bu yönetim tarzıyla uzun ömürlü olamayacağının bir işaretidir. Baskıyla, zulümle, kapatmayla bu ülke yönetilemez. Bu ülke 21. yüzyıla gelmiş, demokrasiyi yıllarca kökleştirmiş bir yönetim tarzıyla bugüne kadar geldi. AKP'nin yönetim tarzıyla bu ülkeyi yönetmelerini uzun vadeli olarak görmüyorum, sağlıklı da bulmuyorum." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise Türkiye'nin en çok okunan gazetesine böyle bir haksız uygulamanın yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. "Artık çok net bir şekilde Türkiye, basın özgürlüğünün tümüyle yok edildiği, muhalefetin susturulduğu bir ülke haline dönüşmüştür." diyen Bingöl, şöyle devam etti: "Bağımsız yargı diye bir şey söz konusu değildir. Yargı büyük bir çoğunlukla taraflıdır ve maalesef yargı tek elle yönetiliyor, tek elden kararlar alınıp uygulatılıyor. Bu kabul edilemez bir davranıştır. Ama umut ediyorum ki Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşlar, sadece Zaman'a değil bugüne kadar yapılan bütün basın mensuplarına, gazetecilere, yazarlara yapılan haksızlıkların gün gelecek hesabını soracaktır. Her şeye rağmen Türkiye'nin bir hukuk devleti olması temennisini de inancını da yitirmiyoruz. CHP olarak bu konuda elimizden geleni yapacağız. Bir gün mutlaka bunların hesabı sorulacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Ağbaba: Türkiye darbe döneminden daha kötü günler yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER