Ahi Evran Üniversitesi Akademik Yılı açılışı yapıldı


Ahi Evran Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, daire müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Ahi Evran Üniversitesinin ismine yakışır bir tarzda sürekli yenilenerek geliştiğini belirten Vali Şentürk, "Üniversitemizin akademik başarılarla dünyada saygın bir konuma geleceğine inanıyorum. Kırşehir, eğitimde marka kenttir. Bu nedenle üniversitemizde eğitim çok kaliteli olmalı, burada okuyan öğrencilerimiz donanımlı bir şekilde yetiştirilerek geleceğe hazırlanmalıdır. Ahilik medeniyetindeki ilk iş de insan yetiştirmektir. Bir medeniyet ve kardeşlik projesi olan Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin adını taşıyan üniversitemizin ülkemize hizmet edecek gençler yetiştireceğine inancımız tamdır. Üniversiteler bilim ve irfan yuvasıdır. Buradan mezun olacak gençlerimiz, vatana ve millete faydalı işler yaparak ülkemizi çok daha iyi noktalara çıkaracaklardır." dedi.

Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel'in 'Kurumların Kaliteli Hizmet Sunumları İçin Temel Gereklililer' konulu bir sunum yaptığı törende konuşan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da, 2015-2016 Akademik yılında üniversitede 18 bin 876 öğrenciye 702 Akademik personel ile eğitim verileceğini ifade etti.

2015-2016 Akademik Yılı Açılış programı, akademik giysi töreni ile sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ahi Evran Üniversitesi Akademik Yılı açılışı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER