Ahmet Hakan'ı darp eden şüphelilere 12 yıla kadar hapis istendi


Gazeteci Ahmet Hakan'ın darp edildiği olayla ilgili soruşturma tamamlandı. Şüphelilerin 12 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. Şüphelilerin olay öncesinde toplantılar yaptığını, plan hazırladıklarını anlatan savcılık, örgüt yönünden ise takipsizlik kararı verdi.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın, iddianamesini hazırladı ve mahkemeye gönderdi. İddianamade, emekli polis olan ve diğer şüphelileri azmettirdiği belirtilen Yahya Kemal G. ile Nezir Ö.'nün Hakan'ın yazılarını ve konuşmalarını tasvip etmedikleri için husumet besledikleri anlatıldı. Bu nedenle iki şüphelinin Hakan'ı darp etmeyi planladıkları kaydedildi. G.'nin şüpheliler Uğur A. ve Fuat E.'yi kendi kafesine çağırdığı anlatıldı. G.'nin bu şüphelilere, Hakan'ın şehitler için ölü dediğini, açık açık HDP'ye oy istediğini söylediği savunuldu. G.'nin Hakan için 'Bu adam vatan haini, bu adam İsrail, Amerikan ajanı, hükümeti devirmek için her şeyi yapıyor, bizi bölmeye çalışıyor, para için vatanını milletini satıyor' dediği aktarıldı.

G.'nin diğer şüphelileri ikna etmek, cesaret vermek ve kendilerini güvende hissetmeleri için devlet kurumlarının ve kişilerinin adını da kullandığı ifade edilen iddianamede, ayrıca 100 bin lira da para vaadinde bulunduğu belirtildi.

A. ve E.'nin teklifi kabul etmeleri üzerine diğer şüpheliler Kamuran E., Ahmet Ş. ve Soner A.'ya da durumu anlattıkları vurgulandı. Kamuran E.'nin evinde toplanan şüphelilerin eylemi nasıl yapacakları yönünde plan yaptıkları ifade edildi. Eylemin ayrıntılarını görüşmek için zaman zaman G. ile de buluştukları anlatıldı.

Şüphelilerin Hakan'ın çalıştığı Cnntürk'ün ve evinin çevresinde keşif yaptıkları aktarılan iddianamede, Uğur A., Kamuran E., Fuat E. ve Ahmet Ş.'nin olay gecesi araçla Hakan'ın aracını takip ettikleri belirtildi.

Hakan'ın aracı evinin önünde yavaşladığı sırada plan gereği şüphelilerin çarpma süsü vermek için sıfır şekilde yaklaştığı kaydedildi. Şüpheliler ile Hakan'ın koruması ve şoförünün araçlardan indiği kaydedilen iddianamede, devamında Hakan'ın da araçtan indiği belirtildi.

Bu sırada şüphelilerden Ş.'nin 'işte Ahmet Hakan' diyerek hakaret içerikli ifadeler kullandığı ve yaptıkları plan gereği müştekilere saldırdıkları bildirildi. Ş.'nin Hakan'ın yüzüne yumruk atarak burnunu ve gözlüğünü kırdığı aktarıldı. Yere düşen Hakan'ın kalkıp karşı kaldırıma geçmeye çalıştığı sırada tekrar düştüğü ifade edilen iddianamede, şüpheliler Ş. ve E.'nin tekme attığı anlatıldı. Bu tekmeler nedeniyle Hakan'ın kaburgalarının kırıldığı ifade edildi.

Şüpheli A.'nın Hakan'ın şoförünü tuttuğu ve yere düşürdüğü, E.'in de bira şişesiyle koruma polisine müdahale ettiği kaydedildi. Savcı, yasaya göre bira şişesinin silahtan sayıldığını belirtti.

İddianamede Hakan'ı darp ettiği belirtilen şüpheli Ahmet Ş.'nin 12 yıl 4 aya kadar diğer 6 şüphelinin de 10'ar yıla kadar hapsi talep edildi.
hapis-istendi-1967684.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Ahmet Hakan'ı darp eden şüphelilere 12 yıla kadar hapis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER