AİHM'den, vatani görevini yaparken gözünü kaybedene 81 bin Euro tazminat kararı


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, vatani görevini yaptığı 2001 yılında rahatsızlanan fakat hastaneye geç gönderilen ve sol gözünü kaybeden Hayrulah Akkoyunlu'ya (34) tazminat ödenmesine hükmetti.

Akkoyunlu 2 Temmuz 2001'de sol gözünde şiddet ağrı gerekçesi ile askeriyenin revirine gitti, o anda doktor olmadığı için revirde bekleyen bir asker ona bir göz damlası verdi, Ağrılarının dinmemesi üzerine yatakhanede istirahat verildi. Gözünün ilk ağrıdığı günden bir hafta sonra hastaneye gönderilen Akkoyunlu'nun sol gözü artık görme yetişini kaybetmişti. Hastanede doktoru gözünde kornea ülseri olduğunu ve gelmekte çok geç kaldığını, erken müdahale edilse gözün kurtarılabileceğini söyledi.

Akkoyunlu 2002 yılında sağlık durumundan dolayı terhis edildi ve kendisine bir miktar maaş bağlandı. 2005 yılında askeri mahkemede görülen davada ise hastalığın tespit edilemez olduğu kararı çıktı.

İç hukuk yolları tüketince Akkoyonulu, davayı AİHM'ye taşıdı. İnsanlık dışı veya aşağılayıcı muamele yasağının ihlal edildiğini belirten AİHM, Türkiye'yi 66 bin Euro maddi, 15 bin Euro manevi tazminat ödemeye mahkum etti.AIHMden-vatani-gorevini-yaparken-gozunu-kaybedene-81-bin-Euro-tazminat-karari-1907456.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AİHM'den, vatani görevini yaparken gözünü kaybedene... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER