AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı'nın vatandaşları fişlediği iddiası

AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı'nın vatandaşları fişlediği iddiası

AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı'nın, sosyal medya sitesi Facebook'ta vatandaşlara ait hesaplardaki paylaşımları takip edip fişleyerek, başsavcılığa şikayette bulunduğu iddia edildi.

'kuzeyegehaber.com' adlı internet sitesinde yer alan haberdeki iddialara göre, AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı adına İlçe Başkan Yardımcısı Metin Aksoy tarafından 8 Eylül 2015 tarihinde Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen ve 2015/4861 kayıt numarasıyla işleme alınan şikayet dilekçesinde, şüpheli olarak belirtilen 4 şahsın sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar delil gösterilerek gerekli soruşturmanın yapılması istendi.

İddialara göre, şikayet dilekçesinde, fişlenen vatandaşlardan birincisi ile ilgili, "Şüpheli, ilçemizde esnaf olup siyasetçi kimliği ile de tanınmaktadır. Ülkemizde yaşanan son terör olaylarından sayın cumhurbaşkanımızı sorumlu tutarak, hakkında sosyal medya (facebook)da 7 Eylül 2015 saat 00,39'daki paylaşımında 'seçim hırsın için dört koldan saldırıyorsun y....'şeklinde kin söylemiyle hakaret etmekte ve halkı galeyana getirmektedir" şeklinde açıklama yazıldı.

İkinci şüpheli hakkında da, "Ülkemizde yaşanan son terör olaylarından Sayın Cumhurbaşkanımızı sorumlu tutarak, hakkında sosyal medya (facebook)da 7 Eylül 2015 saat 12,33'daki paylaşımında .. kin söylemiyle hakaret etmekte ve halkı galeyana getirmektedir" denildi.

Diğer şüpheliler hakkında da sosyal medyadaki yazıları paylaşılarak soruşturma istendi. AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı'nın tanıtım ve Medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı Metin Aksoy tarafından imzalanarak teslim edilen şikayet dilekçesine, şüphelilerin sosyal medya paylaşımlarını gösterir çıktılar da ek olarak konuldu.
CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı'nın vatandaşları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER