Silikon Vadisi çocuk sesleriyle yankılandı


ABD'nin bilişim başkenti Silikon Vadisi, Pacifica Institute tarafından organize edilen 7. Uluslararası Çocuk Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Vadi'nin kültür çeşitliliğinin bir yansıması olan festivalde çocuklar, zengin Türk mutfağı ve farklı kültürlerden geleneksel dans gösterilerinin tadını çıkardı.

California eyaletinin San Jose şehrindeki Discovery Museum Park'ta düzenlenen festivalde yüzlerce çocuk Henry & Perry Sihirbaz ve John Ozuna KO Kung Fu gösterisini izledi. Palyaço ve Olaf karakteriyle doyasıya eğlendi. Midilli atlarına binen çocukların sevinç ve heyecanı görülmeye değerdi.

Festivalde Bosna, Azerbaycan, Hindistan, Meksika ve Güney Kore gibi farklı kültürlerden dans gösterileri sergilendi. Türk dondurması, gözleme, mantı, döner, kalem böreği, baklava ve künefe küçük misafir ve ailelerinin Türkiye özlemini bir nebze de olsa dindirdi.

San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardone, Santa Clara Bölge Şerifi Laurie Smith, Santa Clara Board of Supervisors Başkanı Dave Cortese, San Jose Şehir Meclisi üyeleri Raul Peralez, Tam Nguyen, Johnny Khamis, Chappie Jones ve Ronald Rocha gibi isimler festivalin tanınmış katılımcılarındandı.

Kongre Üyesi Mike Honda, kültürler arası farkındalık ve toleransın artmasına yaptıkları katkı için Home & Hope, Embrace Relief ve Pacifica Institute'e San Jose Belediyesi ve Santa Clara Belediye Meclisi'nin imzalı onur belgesini verdi.

Festivalde eğlenceye doyan Silikon Vadisi'nin küçük sakinleri unutulmaz bir gün yaşadı. CİHAN
<< Önceki Haber Silikon Vadisi çocuk sesleriyle yankılandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER