AK Parti İzmir adayları Yıldırım ve Kalkan esnaf teşkilatını ziyaret etti

AK Parti İzmir adayları Yıldırım ve Kalkan esnaf teşkilatını ziyaret etti

AK Parti İzmir milletvekili adayları Binali Yıldırım ve Necip Kalkan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (İESOB) ziyaret ederek, oda başkanlarıyla biraraya geldi. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Yıldırım ve Kalkan ile beraberindekilere genel ekonomik durum ve işlerin durgunluğu, AVM, vergi, kayıtdışılık, Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi, emeklilik gün sayısı, sağlık hizmeti, askerlik borçlanması, 5362 sayılı mevzuat, mesleki eğitim, inovasyon ve ÖTV'siz akaryakıtla ilgili sıkıntılarını anlattı.

Bunların çözümü için önerilerini, bir kitapçık haline getirerek ilgili makamlara sunduklarını kaydeden İESOB Başkanı Mutlu, "Ama tüm bu sorunlar çözülse bile terör bitmezse razı değiliz. Her gün kaybettiğimiz polislerimizin, şehitlerimizin haberi geldiği müddetçe işlerimiz çok iyi de olsa, tüm sorunlarımız çözülse de huzurlu ve rahat olamayız, akşam yediğimiz lokmalar boğazımıza tıkanır. Varsın işlerimiz bozuk olsun ama huzurumuz olsun. Güvenlik ve huzurun olmadığı yerde, ekonominin iyi olması bir şey ifade etmez." dedi. Türkiye'nin bölünmez bir bütün olduğunu vurgulayan Mutlu, "Bu ülkede yüzyıllardır yaşadığımız gibi kardeş kardeşe, omuz omuza yaşamaya devam etmeliyiz. Herkes Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda dayanışma içinde çalışmalı, vatandaşlarımızı birbirine düşürmeye çalışan nifaklara aldırış etmemelidir. İzmir esnaf teşkilatı da huzur ortamının sağlanması için üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeye hazırdır." şeklinde konuştu.

'1 MİLYON OY İSTİYORUZ, MEĞER DERDİMİZİN DEVASI BURADAYMIŞ'

Esnaf teşkilatının çoğunluğuna ve gücüne vurgu yapan Binali Yıldırım ise, "Sayın Mutlu, kentte 300 bin esnaf olduğunu, aileleriyle ve yanlarında çalışanlarıyla bu sayının 1 milyona ulaştığını söyledi. İki buçuk aydır İzmir'in dörtbir yanını dolaşarak 1 milyon oy istiyoruz, meğer derdimizin devası buradaymış. Önceden niye söylemediniz Sayın Mutlu?" dedi. Yıldırımın bu sözleri gülüşmelere yol açtı. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti İzmir adayları Yıldırım ve Kalkan esnaf teşkilatını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER