Al Şark: Türkiye iki televizyon kanalı ve gazetenin yayınını engelledi


Suudi Arabistan'dan yayın yapan Al-Şark gazetesi İpek-Koza medya baskınına dair haberleri okuyucularına 'Türkiye: İki televizyon kanalı baskınından sonra iki gazetenin basımını engelledi' başlığıyla duyurdu.

Gazetede aynı gruba ait iki televizyon kanalına düzenlenen polis baskınından bir gün sonra "muhalefete yakın iki gazete dün Perşembe günü basım imkânı bulamadı" ifadeleri kullanıldı.

Haberde, Bugün ve Millet gazetelerinin İpek-Koza gurubuna ait olduğu ve Bugün TV ve Kanaltürk kanallarının yayınının iki gün önce durdurulduğu belirtildi.

Bugün Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Erhan Başyurt'un "basım yapamayacağımız bildirildi" açıklamaları haberde verilen ayrıntılar arasında yer aldı.

Suudi Gazetenin haberinde ayrıca dün sabah Erhan Başyurt ve birlikte çalışan iki gazetecinin görevine son verildiği belirtildi.

'İpek-Koza' şirketlerinin din âlimi Fethullah Gülen'e yakın olduğu savunulan haberde "Fethullah Gülen'in 2013 yılından beri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir numaralı düşmanı" olduğu aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yargı kararını haklı bulduğu açıklamalarına yer verilen haberde, Erdoğan'ın "yargı niye şirketin yönetimini devralacak yöneticiler tayin etti? Çünkü şirketin birinci sorumlusu firar etti." ifadelerine yer verdi.

Haberin sonunda Cihan Haber Ajansı'nın dün sabah İpek Medya genel merkezi önünde çok sayıda polisin konuşlandığı bilgisine yer verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Al Şark: Türkiye iki televizyon kanalı ve gazetenin yayınını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER