AK Partili Gündoğdu: Kürsü dışındaki dokunulmazlıklar kaldırılmalı


AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini söyledi. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda meclise bir teklif gelmesi konusunda gönül rahatlığıyla oy kullanacağını belirten Gündoğdu, "Geldiği takdirde dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda gönül rahatlığıyla oy kullanırım. Dokunulmazlıklar kaldırılması lazım sınırlandırılmamalı. Kürsü dokunulmazlığı olmalı onun dışındaki dokunulmazlıklar kaldırılmalı." dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı ile ilgili söylediklerini daha önce mecliste de söylemişti. Kürsü dokunulmazlığı sadece meclis çatışında mı olmalı neler söylersiniz?" sorusuna Gündoğdu, "Meclis çatışı altında söylediklerinde meşru kabul ediyorlarsa bir şey diyemem. Ama meclis çatışında da söylense dışarda da söylense bu meşru değildir. Bir ülkenin cumhurbaşkanına hakaret etmek ona çok ciddi sözler ağır hakaretler söylemek ana muhalefet partisi genel başkanına yakışmamıştır, doğru değildir. Bu sözler misli ile kendilerine iade ediyoruz. Kürsü dokunulmazlığı evet olmalı. Kürsü dokunulmazlığı ile dokunulmazlık sınırlandırılmalı. Bu bütün parlamento içindeki bütün siyasi partilerin ortak görüşü ile yeni anayasa var önümüzdeki süreçte yapılması ile ilgili çalışmalar var. orada bu konu gündeme gelebilir kürsü dokunulmazlığı ile milletvekilliği dokunulmazlığı sınırlayabiliriz diyebilirler. Bununla da biz seve seve oy kullanırız kürsü dokunulmazlığı kalır dışardaki dokunulmazlık ortadan kalkar. Dışarıda dokunulmazlık milletvekiline olsa ne olur olmazsa ne olur. Çok önemli bir şey değil aslında bunlar." cevabını verdi.

'ŞEHRİN BİR YERDEN ALINIP DİĞER TARAFA TAŞINMASI GÜVENLİK ZAFİYETİ OLUŞTURUR'

Başka bir gazetecinin, "dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda dönem sonu beklenmeden bir talep gelirse CHP'den tavrınız ne olur?" sorusuna Gündoğdu, "Geldiği takdirde dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda gönül rahatlığıyla oy kullanırım. Dokunulmazlıklar kaldırılması lazım sınırlandırılmamalı. Kürsü dokunulmazlığı olmalı onun dışındaki dokunulmazlıklar kaldırılmalı." dedi.

"Başbakan'ın Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin değişmesi için çalışma yürütülecek açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Gündoğdu, şu cevabı verdi: "Bunun detaylı bir şekilde geniş bir açıklamasını başbakanımız yapmadı geniş bir açıklama yapılmalı. Yer kaydırma hususunda farklı anlamlar yüklenilebilir bana ben yer kaydırması olduğunu düşünmüyor. Bölgeden bir şehri alıp başka bir yere taşımak kolay bir iş değildir. Bunun enine boyuna tartışılması gerektiğine inanıyorum. Başbakanımızda bunu bir şehrin bir yerden alınıp diğer tarafa taşınması ile ilgili söylediğini zannetmiyorum. Bu güvenlik zafiyeti de oluşturur. Bir şehri koruyamazsak bu olmaz doğru değildir. Bizim görevimiz hükümet olarak Türkiye cumhuriyetinin bütün kurumlarıyla askeriyle polisiyle sınırlarımız içerisindeki bütün vatandaşımızı bütün ilimizi şehrimizi beldemizi köyümüzü korumakla mükellefiz. Biz onları koruyacağız görevimiz bu." CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili Gündoğdu: Kürsü dışındaki dokunulmazlıklar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER