AK Partili Hüseyin Filiz: Bu elbise, bu millete dar geliyor


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 26. dönem milletvekillerinin Meclis'teki kayıt işlemleri başladı. Mazbatalarını alan milletvekillerinin kayıt yaptırabilmesi için Şeref Holü'nde masalar oluşturuldu. AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, kucağında torunu Hüseyin Yıldız ile birlikte kayıt işlemleri için Meclis'e geldi. Filiz, burada yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak, "Bu elbise, bu millete dar geliyor. Yeni bir anayasının ihtiyaç olduğunu herkes gösteriyor zaten. İlerideki günlerde çalışmaları göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Oğlu Oğuzhan Filiz'in rozetini taktığı Hüseyin Filiz, Çankırı'nın meşhur yaren helvasını ikram etti ve küçük tül poşetler içinde yine Çankırı kaya tuzu dağıttı. "Çok mutluyum. Çankırı'yı üçüncü defa temsil edeceğiz." diyen Filiz, şunları kaydetti: "Ama her şeyden önce Çankırı'dan almış olduğumuz oyun bir anlamı var. Yüzde 70 oyla Türkiye derecesine girdi. Çankırı bunun karşılığını yatırım olarak alacak Allah'ın izniyle; memleketimize hayırlı olsun. TBMM'de bu dönemde daha güzel hizmetler yapacak. Sanayi ve Enerji Komisyonu üyesi olarak, bu komisyonda Türkiye'nin sanayileşmesine ve başta nükleer santrallere ve enerji açığını kapatmak için memlekete hizmet edeceğiz."

"Benim torunumdur. Onun adı da Hüseyin Yıldız. Onu da gelecek için hazırlıyoruz. Şu anda iki yaşında." diyen Filiz, yeni Anayasa konusundaki bir soruya "Ben yerel bazda hizmet eden bir milletvekiliyim. Benim çalışma alanım önce ilime hizmet etmek. Yatırımlara ağırlık vermek. Ülke siyasetiyle ilgili parti büyüklerimiz açıklama yapıyor. Anayasayla ilgili bu elbise, bu millete dar geliyor. Yeni bir anayasının ihtiyaç olduğunu herkes gösteriyor zaten. İlerideki günlerde çalışmaları göreceğiz." diye konuştu.

Başkanlık sistemi konusunda da Filiz, "Yeni anayasa için 330 bulmak gerekiyor. Referandum olabilir. Bunlar henüz net değil. İleriki günlerde tartışılacak konular." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili Hüseyin Filiz: Bu elbise, bu millete dar geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER