AK Partili Vekil Kocabıyık'a mahkemeden hakaret cezası


AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gazeteci Uğur Dündar ve CHP Sözcüsü Haluk Koç'a Twitter'da hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 5'er bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

8 Ocak'ta Uğur Dündar yönetiminde Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programında yolsuzluklar konuşulurken, aynı zamanda Yeni Asır'da yazarlık yapan AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık, Twitter hesabından, "Halk TV adlı kanalda 4 tane p..t Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor." paylaşımında bulunmuştu. Gazeteci Uğur Dündar ise bu tweet'e cevaben, "Daha önce hakaretlerinden dolayı mahkum ettiğim bir gazeteci twitter hesabından 'Halk TV adlı kanalda 4 tane p..t Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na hakaret ediyor' tweetini atarak bize hakaret ediyor. O sözleri ona aynen iade ediyorum. Seviyeye bakar mısınız? AKP'nin bir genel başkan yardımcısı da bu tweeti RT ediyor." karşılığını vermişti.

Yaşanan bu olayın ardından Uğur Dündar ve Haluk Koç, avukatı Murat Ergün aracılığıyla tazminat davası açtı. 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Hakim Yaşar Kemal Bektaş, tarafları arabuluculuk ve sulha davet etti. Avukat Murat Ergün, "Davalı ile bu aşamada sulh olmamız da mümkün değildir." diye cevap verdi. Hakim Bektaş, davacı Uğur Dündar ve Haluk Koç'a 5'er bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Davacıların, davalının haksız saldırısının kınanmasına ilişkin yayın yapılmasına ilişkin taleplerini ise reddetti.
CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili Vekil Kocabıyık'a mahkemeden hakaret cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER