Odunpazarı'ndan örnek köy projesi


Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Örnek Köy projesi kapsamında köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bazı mahallelerde kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Odunpazarı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Örnek Köy Projesi sonucu kırsal kesimde bulunan mahalleler yeni görünümüne kavuştu. Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri proje kapsamında ilk olarak, Akkaya, Kargın, Yukarı Ilıca, Yukarı Kalabak ve Sarısungur Mahallelerinde çalışma gerçekleştirdi.

AKKAYA GİRİŞİ AĞAÇLANDIRILDI

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Akkaya Mahallesi'nde köy girişini ağaçlandırdı. Mahalleye, 4 adet çiçeklik, 2 adet çöp kutusu, 5 adet bank, 3 adet spor aleti ve 1 adet kamelya montajı yapan ekipler, budama ve ot biçimi çalışması da yaptı.

Örnek Köy Projesi kapsamında yaptığı çalışmalarda Sarısungur Mahallesi'ne Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından 30 adet beton saksı montajı yapılarak çiçeklerle süsledi. Fen İşleri Müdürlüğü mahalleye 11 bin 225 m2 yol yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Odunpazarı'ndan örnek köy projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER