AK Partili Yeneroğlu: Almanya'da her gün 3 mülteci kampına saldırı düzenleniyor


İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Almanya'da her gün 3 mülteci kampına saldırı olduğunu söyledi. 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle Almanya'da mülteci kamplarına toplam 268 saldırı olduğunu belirten Yeneroğlu, "Sadece son 4 ay içinde Almanya'da her gün üç mülteci kampına saldırı olmuş. Bunların temelinde yatan kurumsal ırkçılıkla mücadele edilmediği takdirde bu gibi olayların önü alınamayacak." dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, mecliste basın toplantısı düzenledi. Yeneroğlu, Almanya'da ırkçı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı'nın (NSU) gerçekleştirdiği katliamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Almanya'da ırkçı terör örgütü NSU cinayetlerinde yürüyen davada 4 sanık bulunduğunu belirten Yeneroğlu, "Oysa Federal Kriminal Dairesi'nin ve İç İstihbarat Dairesinin olası olarak, NSU destekçisi olarak 129 kişinin adını yayımlamıştı 2013 yılında. Buna rağmen şu anda davada 4 kişi var. Bu meseleyi onlarla kısıtlı tutarak bunun dışına açmama noktasında da bir gayretin söz konusu olduğunu görüyoruz." dedi.

"Yurtdışında 6 milyonluk bir kitlemiz yaşıyor." diyen Yeneroğlu, şöyle konuştu: "Almanya'da 3 milyon vatandaşımız yaşamakta ve Almanya ile bizim en derin dostluk ilişkilerimiz bulunmakta. Özellikle bu sebeplerden dolayı Türkiye kamuoyunun bu meselelerle ilgili çok daha hassas olmalı. Almanya kamuoyunun da NSU cinayetleriyle ilgili meselelerin tam manasıyla aydınlığa kavuşması konusunda ve özellikle Federal Şansölyenin ifade ettiği gibi 'olayların eksiksiz bir biçimde aydınlatacağız' sözünün yerine getirilmesinin takipçisi olmamız gerekiyor. Bu noktada şunu da ifade etmek gerekiyor bu olaylarda istihbarat birimlerinin rolü çözülmeden NSU yapısının tam anlamıyla aydınlığa kavuşması kesinlikle mümkün olmayacaktır. Bunun önünde de hali hazırda bu bahsettiğim var olan hakim olan kurumsal ırkçılık yatmaktadır."

Özellikle Federal Araştırma Komisyonu'nun Almanya'nın kendi parlamentosunun araştırma komisyonunun kurumsal ırkçılıkla mücadele noktasında bugüne kadar tavsiyelerinin neredeyse hiç birinin yerine getirilmediğini anlatan Yeneroğlu, şunları kaydetti: "Aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin ırkçılık karşıtı komisyonunun bir çok uyarısı olmasına rağmen bu uyarılarının hiçbirisinin dikkate alınmamış olmasının da özellikle kamuoyuyla paylaşmak gerekiyor. Günümüzde devam eden ve bugün itibariyle açıklandı sadece son 4 ay içinde Almanya'da her gün üç mülteci kampına saldırı olmuş. Bugüne kadar 268 saldırı olmuş. 2016 yılı 1 Ocak'tan bugüne kadar ki istatistik bu. Her gün 3 mülteci kampına Almanya'da saldırı düzenleniyor. Bunların temelinde yatan kurumsal ırkçılıkla mücadele edilmediği takdirde bu gibi olayların önünün alınamayacağı ve bu gibi meselelerle ilgili de Almanya'da bazen yapıldığı gibi 'Ne yapalım toplum endişe ediyor, yabancılaşma korkusu var bu sebepten dolayı bazı şeyleri arzu edilen nitelikte mücadelesini veremiyoruz.' Örneğin İslam düşmanlığıyla mücadele edilememesi husususun bu gerekçelerle ifade edilmesi hususları var. bu konuyla ilgili kurumsal ırkçılığın görmezden gelinerek meselelerin böyle adli vakalarmış gibi bireysel meselelermiş gibi ona buna havale edilmesi hususu önünde mutlaka durulması gerekiyor. Türkiye kamuoyu bu konuda çok daha hassas olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu konu ile ilgili bizim her zaman kendi sorumluluklarımızı ve eksikliklerimizi masaya yatırmamızı ve özellikle yurtdışındaki toplumumuzun meselelerini Türkiye'deki kamuoyunda ne kadar daha fazla duyurabiliriz hususuyla ilgili hepimizin üzerinde sorumluluk var." CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili Yeneroğlu: Almanya'da her gün 3 mülteci kampına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER