AK Partililer Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu


AK Parti İzmir Kemalpaşa İlçe Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, parti mensupları ve vatandaşlar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun suç işlediğini ileri süren dilekçeyi, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilerek, gerekli yasal işlemlerin başlatılması istendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, "Bir ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek, sorumluluk sahibi bir kişinin yapacağı bir şey değildir. Hele ki bu kişi, Ana Muhalefet Partisi'nin liderliğini üstelenen birisi ise o zaman bulunduğu konuma dikkat ederek kendisinden açıklama yapması beklenir. Ancak üzülerek görüyoruz ki CHP lideri bu hassasiyeti taşımamaktadır. Yapılan haksız ithamlar kişi hak ve özgürlüklerine yönelik bir suç teşkil ediyor. Siyasi bir partinin üst düzey yöneticiliğini yapan bir kimse, görüşü ne olursa olsun vatandaşlarımıza dahi terbiye sınırlarını aşan ifadelerde bulunamaz. Hiç kimsenin böyle bir lüksü ve hakkı da olamaz. Dolayısıyla sayın Kılıçdaroğlu, devletimizin ve milletimizin temsilcisi konumunda bulunan Cumhurbaşkanımız hakkında çirkin ifadelerde bulunması bizi fazlasıyla üzmüştür. Buradan hareketle sayın Kılıçdaroğlu hakkında Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber AK Partililer Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER