Akademisyenler yurt dışı eğitiminden döndü


Amasya Üniversitesi, bünyesinde bulunan 43 akademisyeni, bilimsel alanlardaki gelişmeleri takip edebilmeleri ve kendi çalışmalarını başkalarının bilgisine sunabilmeleri amacıyla yurt dışında bir aylık yabancı dil eğitimi aldırdı.

Bilimsel araştırmalarının paylaşıldığı yayınların ortak dilinin büyük oranda İngilizce veya Almanca olduğunu belirten akademisyenler, kendilerini bu dillerde yazılı ve sözlü olarak ifade edebilme becerilerinin daha da geliştiğini kaydetti. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 'Öğretim Üyelerinin Dil Yeterliliklerini Geliştirme Projesi' kapsamında 37'si İngiltere, 6'sı Almanya olmak üzere toplam 43 akademisyeni farklı bir kültürel ortamda günlük yaşam ve akademik çevreler bazında dil becerilerini yaşayarak geliştirmek amacıyla bu ülkelere gönderdiklerini söyledi.

Akademisyenlerin 25 saatlik yüz yüze hazırlık programına katıldığını kaydeden Rektör Orbay, "Akademisyenler bu ön eğitimde hedef kültürde karşılaşabilecekleri çeşitli kültürel sosyal durumlar hakkında da bilgi edindiler." dedi. Aldıkları bir aylık eğitim sonrasında Türkiye'ye dönen akademisyenler, yurt dışında aldıkları eğitimin oldukça faydalı olduğunu anlattı. Akademisyenler, eğitimin daha faydalı olabilmesi için sürenin bir aydan daha fazla olması gerektiğini, fakat bir ay da olsa yurt dışında dil eğitimi almış olmanın son derece faydalı olduğunu belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Akademisyenler yurt dışı eğitiminden döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER