Akdeniz Üniversitesi'nde Uludere protestosunda olaylar çıktı


Akdeniz Üniversitesi'nde, Uludere'de 4 yıl önce düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişiyi anmak için eylem yapan gruba polis müdahale etti. TOMA ve biber gazıyla müdahale edilen grup, polise taş, havai fişek ve şişelerle saldırdı. İki polis yaralandı, en az 8 öğrenci gözaltına alındı.

Öğle saatlerinde Akdeniz Üniversitesi Kampüsü Şenlik Alanı'nda toplanan Dem-Genç Akdeniz grubu üyeleri, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 4 yıl önce 34 kişinin öldüğü olayların yıl dönümü için toplandı. Burada bir süre slogan atan grup, daha sonra Hukuk Fakültesi'ne yürümek istedi. Terörist başı Abdullah Öcalan ve PKK lehine slogan atan grubun önü, Yakut Çarşısı girişinde kesildi. Polis, burada gruba yürüyüşe izin verilmeyeceği, aksi takdirde müdahale edileceği uyarısı yaptı. Bunun üzerine yolda oturmaya başlayan grubu polis bir kez daha uyardı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla müdahale edildi. Polise taş, havai fişek ve cam şişe atmaya başlayan gruba biber gazıyla da müdahalede bulunuldu.

Polise uzun süre direnen grup üyeleri arasından şu ana kadar en az 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlardan bazılarının cebinden bıçak, çantalarından sopalar çıkması dikkat çekti. Olaylar sırasında 2 polis memuru da yaralandı.

ÜLKÜCÜLERLE KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Öte yandan, dün Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde aynı grup üyelerince, zorla bildiri vermek istedikleri ülkücü genci darp ettikleri gerekçesiyle protesto için Antalya Ülkü Ocakları üyeleri de kampüste toplandı. Diğer gruba yakın bir noktada toplanan ülkücüler, yaşanan müdahale sırasında slogan atarak tepki gösterdi. Polisin müdahalesine rağmen dağılmayan ülkücü gençlerle diğer grup üyeleri zaman zaman karşı karşıya geldi. Gözaltına alınan bir kişi ülkücü grubun saldırısına uğradı.

KÜÇÜK ÇAPLI YANGIN ÇIKTI

Polisin müdahalesinin ardından çevrede çok sayıda boş gaz fişeği, taş ve cam şişe kaldı. Bu sırada kampüs içerisinde bulunan küçük ağaçların yandığı görüldü. Yangının havai fişeklerden çıktığı tahmin ediliyor. Ateş, TOMA tarafından söndürüldü.

ÜLKÜCÜ GENÇLERDEN AÇIKLAMA

Yaşanan olayların ardından yürüyüşe geçen ülkücü gençler, Olbia Çarşısı'na geldi. Burada grup adına Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Taşkın açıklama yaptı. Taşkın, son günlerde ülkenin birçok noktasının kan ağladığını söyledi. PKK'nın devletin varlığına, milletin canına kastettiğini söyleyen Taşkın, "Dün Akdeniz Üniversitesi'nde bir kardeşimiz kendisine getirilen bildiriyi almadığı için saldırı sonucu yaralandı. Üniversiteler, emniyetler ve güvenlik görevlileri vazifelerini yerine getirememektedirler." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesi'nde Uludere protestosunda olaylar çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER