Akıllara zarar suçlama!

İşadamları derneğini basan polis gözaltındakilere sadaka kutusundaki 140 TL’yi sordu. Dernekte mili maç izleyen 6 işadamı ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklandı

Akıllara zarar suçlama!

İs­tan­bul Ma­li Şu­be polisince  Flor­ya­’daki der­ne­ğe ya­pılan ope­ras­yon­da gö­zal­tı­na alı­nan işa­dam­la­rın­dan 18’i ser­best kal­dı. 6 ki­şi ise ‘si­lah­lı te­rör ör­gü­tü­ne üye ol­ma­k” suç­la­ma­sı ile tu­tuk­lan­dı.

MAÇ İZ­LE­MEK SUÇ MU?

Der­nek­te gö­zal­tı­na alı­nan iş ada­mı S.D, Tür­ki­ye-İz­lan­da ma­çı­nı iz­le­di­ği için si­lah­lı te­rör ör­gü­tü suç­la­ma­sıy­la kar­şı kar­şı­ya kal­dı­ğı­nı be­lirt­ti. S.D. ifa­de­sin­de “O­ra­da Tür­ki­ye-İz­lan­da ma­çı­nı iz­le­mek için bu­lu­nu­yor­duk. Mil­li ta­kı­mımı­zın maç­la­rı ora­da ya­yın­la­nır ben de mü­sa­it ol­du­ğum­da ora­da maç iz­le­rim. Onun dı­şın­da bir ala­kam yok­. Hiç­bir suç ör­gü­tü­ne üye de­ği­lim” dedi. İşadamı S.D, “Et­hem San­ca­k’ gibi işadamları geldiğinde onları dinlemeye gidiyorum. Ne suçu” dedi.

SA­DA­KA PA­RASI SORGUSU

Şir­ket­teki sa­dak ku­tu­sun­dan çı­kan pa­ra da suç­la­ma­nın oda­ğın­da yer al­dı. İfa­de­si alı­nan 24 işa­da­mı­na sa­da­ka ku­tu­sun çı­kan 140 TL so­rul­du. Bu ku­tu­ya pa­ra atıp at­ma­dık­la­rı so­rusu yöneltildi.

ADRES BİLE YANLIŞ

Der­nek için alı­nan ara­ma ka­ra­rı ile baş­ka bir şir­ke­te ait alan­da da ara­ma yapıldı. So­ruş­tur­ma­nın hu­kuk­suz ve yan­lış ol­du­ğu­nu ifa­de eden avu­kat Uğur Si­nan, “Mil­li maç iz­le­mek için bir ara­ya ge­len mi­sa­fir işadam­la­rı ve şir­ket or­tak­la­rı key­fi şe­kil­de gö­zal­tın­a alındı. Yan­lış ad­res­te ala­ka­sız bir şir­ket­te ya­pı­lan baskın için iti­raz­ edeceğiz” de­di.
KAMİL MAMAN - BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Akıllara zarar suçlama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER