"AKP'nin kirli işlerini ortaya çıkaran gazetecilerin arkasındayız"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Kazım Arslan, "Uğur Mumcu'nun yıllarca sürdürdüğü yolu izleyerek, AKP hükümetinin kirli ilişkilerini, devletin çökmüş güvenlik ağını, TIR'ları, kasaları, silahları ve para bağlantılarını açıklayan, büyük suç şebekelerini gün ışığına çıkardıkça hapisle ya da ölümle cezalandırılmaya kalkılan gazetecilerimizin daima arkasındayız." dedi.

CHP Milletvekili Arslan, bombalı bir suikast sonucu 23 yıl önce 24 Ocak 1993 tarihinde hayatını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Arslan, Türkiye'nin bir taraftan basın özgürlüğünde gerilerken, diğer taraftan 'terörsüz özgürlük' arayan insanların ölümle, hapisle ya da işsizlikle cezalandırıldığı bir dönemin yaşadığını belirtti.

Arslan, Türkiye'de ve bölge ülkelerde terör örgütleriyle iç içe geçmiş devlet bağlantıları açığa çıkarıldıkça, gazetecilerin ölümle veya tutsaklıkla susturulmak istendiğine dikkat çekti. CHP Milletvekili Kazım Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Uğur Mumcu, 'Kürt Sorunu' adı altında anlatılan konunun istihbarat ağlarını çok açık biçimde gün ışığına çıkardığında, silah ticaretini belgeledikçe karşılaştıklarımız, bugün yaşadığımız sorunları Uğur Mumcu'nun gözlüğünden okumanın ne kadar da doğru olduğunu göstermektedir. Önce Ergenekon ve Balyoz yalanlarıyla gazetecileri, aydınları, muhalifleri hapiste çürütmeye kalkan karanlık ve işbirlikçi güçler, bugün özgür gazetecileri, yürekli kalemleri başka bir karanlık içinde boğmaya çalışıyorlar. Bu düşünce katliamı girişimine asla izin vermeyeceğiz!"

Arslan, Uğur Mumcu'nun Atatürkçü, laik Cumhuriyeti sonuna dek savunan tavrını her koşulda savunacaklarını sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber "AKP'nin kirli işlerini ortaya çıkaran gazetecilerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER