AKP ve CHP'ye Tunceli şoku

HDP Tunceli İl Örgütü ve HDP Milletvekili Alican Önlü, şehirdeki seçim sonuçlarına itiraz etti.

AKP ve CHP'ye Tunceli şoku

Önlü ve HDP Tunceli İl Eşbaşkanı Aslan Çağ, kentteki 1 Kasım seçim sonuçlarına itirazda bulundu. Adliyeye giden Önlü ve Çağ, listelerin birleştirilmesi ve geçersiz oyların sayımına ilişkin seçim kuruluna itiraz etti. Adliye çıkışında konuşan Önlü, 1 Kasım’daki sonuçların beklenen sonuç olmadığını belirtti.

Taraf'ın haberine göre, HDP’ye yönelik baskı, vahşet ve anti demokratik uygulamalardan dolayı seçim çalışması yürütemediklerini belirten Önlü, “Biz bu anti demokratik uygulamalarla uğraşırken seçim çalışması yürütmedik, yürütmememizde gerekiyordu. Ancak Dersim’de ki sonuçlar bizim beklediğimiz sonuç değildi. 253 oy farkı bulunuyor. Biz bu seçim sonuçlarına itirazda bulunduk. Hem listelerin birleştirilmesi hem de geçersiz oylara ilişkin itiraz dilekçemizi verdik. Aynı zamanda tüm ilçe seçim kuruluna da itiraz da bulunuldu. İtirazın sonucunu bekleyeceğiz” dedi.

İtirazın kabul edilmemesi durumunda YSK’ya başvurulacağı belirtildi.

ADANA’DA DA İTİRAZ
HDP, Adana’daki tüm oy sandıkların yeniden sayılması için de İl Seçim Kurulu’na başvurdu. Islak imzalı tutanaklarda karbon kağıtla yazılan sonuçlar tespit ettiklerini belirten HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, partilerinin sandık görevlilerinin dahi oylarının çalındığını söyledi.
<< Önceki Haber AKP ve CHP'ye Tunceli şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER