AKP'li isim işaret fişeğini çaktı: Artık 'DEFÖ' var

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Kim 'saray rejimi' diyorsa bilin ki aslında demokrasiyi felç etme örgütünün (DEFÖ) üyesi olduğunu itiraf etmiş oluyor" dedi.

SHABER3.COM

Çelik'e, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamaları ile sosyal medya hesabında kullandığı "demokrasiyi felç etme örgütü" ifadesine ilişkin değerlendirmeleri soruldu.

Ömer Çelik, şöyle konuştu:

"Bunlar hiçbir zaman milletten iktidar alma gayreti peşinde olmazlar. Sürekli olarak milletten iktidar almış olanların faaliyetlerini aksatmak, felç etmek çabasına girerler. Geçmişte bunu askeri vesayet yoluyla yapıyorlardı. Daha sonra yargı vesayetini devreye sokuyorlardı. Çok iyi hatırlarım AK Parti iktidarlarının ilk dönemlerinde, Mecliste bir grup başkanvekilleri, 'Biz istesek de bu Meclisi açık tutamayabiliriz' demişti. Bu uyarının benzeri Menderes ve arkadaşlarına yapılmıştı. Yüce Mecliste bu tekrar edilmişti. Daha sonrasında bunların hukukçu bir milletvekili, profesördü, asker darbe yapmıyor diye askerin kağıttan kaplan olduğunu söylemişti. Yani bir hukukçunun gözünde darbe yapmayan asker, muteber asker anlamına gelmiyordu. Bu şekilde kışkırtma içindeydiler. Bunu sık sık yapıyorlar. Geçmişte hatırlıyorum, dış politikadan eğitime kadar her konuyu rejim meselesi haline getirirlerdi. Bu demokrasiyi felç etme örgütü dediğim zihniyetin, yani 'Yassıada zihniyetinin' Türkiye'de demokrasiyi felç etmek için kullandığı metodlardır."

Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunlar yine rejim kışkırtıcılığından bahsediyorlar. Bir kod vermek isterim. Kim 'saray rejimi' diyorsa bilin ki aslında demokrasiyi felç etme örgütünün üyesi olduğunu itiraf etmiş oluyor. Kaç gündür dikkatle izliyoruz, nezaketle uyarıyoruz. Bakın bunlar antidemokratik sözlerdir, bu yaklaşımların içine girmeyin diyoruz. Ama millete meydan okumaya devam ediyorlar. Onlar millete meydan okuma cüretini gösteriyorsa millete meydan okuyanların karşısında da onlara meydan okuyacak AK Parti dimdik ayaktadır, Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır."

AKTROLLER 'DEFÖ'YÜ DOLAŞIMA SOKTU

Çelik'in açıklamalarıyla birlikte özellikle sosyal medyada AKP'liler yeniden 'darbe ve mağduriyet' cümleleri kurmaya başladılar. Çelik'in tarif ettiği 'DEFÖ'yü artık muhalefeti tanımlamak için kullanan AKP'liler bu tanımlamayı sıkça kullanıyor.
<< Önceki Haber AKP'li isim işaret fişeğini çaktı: Artık 'DEFÖ' var Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER