AKP'nin yeni planını deşifre etti

AKP’nin hazırladığı yeni torba yasadaki, ‘ivedi yargılama’ düzenlemesini değerlendiren CHP’li Aldan, “Ranta ve çıkara dayalı davaları ivedi yargılama ile bitireceklerdi. Buna bir de temyiz hakkı tanıdılar” sözleriyle eleştirdi.

AKP'nin yeni planını deşifre etti

AKP’nin meclis tatile girmeden önce çıkarmayı planladığı yeni torba yasada ivedi yargılamaya ilişkin getirdiği düzenlemeye tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, “İvedi yargılama, rant sağlamaya, çıkara dayalı olan davaları (idari davaları) bir an önce bitirmek için kurdukları bir tezgahtı. Şimdi, temyize gidemeyenlere bir hak tanınıyor” dedi.

TASARI GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLADI

Taraf'ın haberine göre, seçim öncesi iç güvenlik paketi ile birlikte iki torba yasayı Meclis Genel Kurulu’ndan geçirerek yasalaştırmak isteyen AKP’nin geçen hafta sunduğu 33 maddelik bir kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüyor. Muhalefetin Tekliften çıkarılmasını ve Adalet komisyonuna gitmesini istediği 25. Madde’nin ivedi yargılama getirdiği ve bunun bazı yandaşlara yarayacağı iddia edildi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, olumsuz bir düzenleme gibi görünmemekle birlikte teklifin temyize gidemeyenlere bir hak tanıdığını söyledi. Daha önce(geçen yıl) adli yargılama paketinde ivedi yargılama usulü getirildiğini ifade eden Aldan, “Yani özelleştirme ve kamulaştırmaları, kentsel dönüşümleri bir an önce yapalım. Bir an önce dava konusunu halledelim diyorlar. Bu ona ilişkin bir düzenleme. İvedi yargılamaya ilişkin yeniden bir başvuru hakkı getiriliyor” dedi. İvedi yargılamanın, rant sağlamaya, çıkara dayalı olan idari davaları (acele kamulaştırma, çevre rantları gibi) bir an önce bitirmek için kurulan bir tezgah olduğunu belirten Ömer Süha Aldan, “Şimdi yeni bir temyiz başvurusu için (yani daha önce Temyize gidemeyenlere) hak tanınıyor” diye konuştu.

GÜLER YILMAZ - TARAF
<< Önceki Haber AKP'nin yeni planını deşifre etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER