AKP'yi fena karıştırdı! Köstebek aranıyor

Türkiye, haftasonu Ankara Tren Garın’nda meydana gelen katliama kilitlenmişken, AKP’de ise ilginç bir kriz yaşanıyor.

AKP'yi fena karıştırdı! Köstebek aranıyor

Taraf'ın haberine göre, Nokta Dergisi’nin “AKP Günlükleri” başlığı ile kapak yaptığı haber, iktidar partisini adeta karıştırdı. Haberin yayınlanmasının ardından, parti yönetiminde köstebek avı başlatılırken, tutanakları kimin sızdırdığını bulmak için de geniş kapsamlı bir soruşturma açıldı. Soruşturma, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in talimatı üzerine başladı. Soruşturma kapsamında, öncelikle söz konusu tutanakların kimlerin elinde olduğu araştırılıyor. Bu çerçevede, çalışanların ve yöneticilerin bilgisayarları attıkları e-postalar da kontrol ediliyor. Söz konusu çalışmada güvenlik güçlerinden de destek alındığı öğrenildi.

SARAY ENDİŞESİ

Tutanakların sızması, AKP’li yöneticilerinde büyük rahatsızlığa yol açtı. Özellikle, tutanaklarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eleştirilmesi, rahatsızlığın daha da artmasına yol açtı. Söz konusu tutanaklar, kapalı kapılar ardında yapılan eleştrilerin bir anlamda ortaya saçılmasına neden oldu. AKP yöneticileri tutanakların yayınlanmasının ardından, görevden alınmaktan endişe ediyorlar.

Tutanaklarda, 1 Eylül 2015 tarihinde yapılan ve 7 Haziran seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda, parti yöneticilerinin Cumhurbaşkanı ve Başbakan hakkında sert eleştirilerde bulunması dikkat çekmişti. Toplantıya, Ömer Çelik; Mustafa Şentnop, Taha Özhan, Erol Olçak, Lütfü Elvan, Taner Yıldız, Ali Sarıkaya, İbrahim Dalmış, İbrahim Uslu, Hatem Ete, Efkan Ala, Ertan Aydın, Faruk Çelik, Mücahit Aslan ve Mahir Ünal katıldığı iddia edilmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik ise, Nokta Dergisi tarafından 'AKP günlükleri' başlığıyla yayınlanan seçim toplantısı tutanaklarının 'hayal mahsulü ve kurgu' olduğunu söylemişti.

TARAF
<< Önceki Haber AKP'yi fena karıştırdı! Köstebek aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER