Aksaray'da 'teröre hayır kardeşliğe evet' eylemi

Aksaray'da 'teröre hayır kardeşliğe evet' eylemi

Aksaray Ticaret Borsası öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları 'Teröre Hayır Kardeşliğe Evet' eylemi gerçekleştirdi.

Aksaray merkezde Buğday Pazarı içerisinde toplanan Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Veteriner ve Hekimler Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği temsilci ve üyeleri teröre karşı tepki eylemi düzenledi. Buğday Pazarı'nda bulunan dükkanlar ve araçlar Türk bayrakları ile süslendi. Buğday tepelerinin üzerine Türk bayrakları dikildi.

Grup adına açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, son günlerde yaşanan terör saldırılarının tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü söyledi. Özkök, "Ülkemizde Türk-Kürt meselesinin olmadığını, yapılmak istenenlerin haince oyunlar olduğunu görmekteyiz. Biz şehrimizde Kürt, Türk hep beraber etle tırnak haline gelmişiz. Çanakkale ruhunu nasıl yaşadıysak, bundan sonra da birliğimizi beraberliğimizi koruma adına fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Bu dalgalanan bayrağımıza kimsenin gölge düşürmesi gibi bir haddi olamaz. Tüm vatandaşlarımızın bu oynanan oyunlara karşı duyarlı olmasını, kardeşliğimize gelecek her türlü oyunlara da fırsat vermemelerini istiyoruz." dedi.

STK temsilcileri ve eyleme katılan vatandaşlar pazar içinde 'Kürt Türk kardeştir', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak yürüdü.evet-eylemi-1890251.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Aksaray'da 'teröre hayır kardeşliğe evet' eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER