Aktif Eğitim-Sen Balıkesir'de 10 bin öğretmene çiçek ve helva dağıttı


Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Balıkesir İl Temsilciliği, Öğretmenler Günü sebebiyle il genelindeki 300 okulda görev yapan yaklaşık 10 bin öğretmene çiçek ve çekme helva verdi. Hatırlanmaktan son derece memnun olan öğretmenler, Aktif Eğitim-Sen'e teşekkür etti. Aktif Eğitim-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Engin Uçan, öğretmenlere moral vermeye, onların yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, "Okula Can Veren Yılın Öğretmeni" yarışmasında Balıkesir'de birinci olan Ertuğrul Bulut'a plaket verdi.

Öğretmenlerin kendileri için her zaman değerli olduğunu söyleyen Uçan, "Ancak 24 Kasım Öğretmenler Günü Türkiye geneli kutlandığı için biz de öğretmenlerimizi bir nebze olsun mutlu edebilmek adına gül ve çekme helva dağıttık. Okullarımızda hiçbir öğretmenimizi ayırt etmeden küçük ikramlarda bulunduk. İnşallah ülkemiz ve bütün eğitim camiası adına hayırlı olur." dedi. Eğitim camiasında huzursuzlukların olduğunu belirten Uçan, "Belli bir kesim, sürekli 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu'nu gündeme getiriyor. Mevcut kanunun kaldırılacağı yönünde kamuoyuna açıklamalarda bulunuyor. Biz mevcut kanunun kaldırılmasını zor olarak görüyoruz, çünkü bu haklar Anayasa ile güvence altına alınmış durumda. Tamamen bir korku iklimi oluşturup bazı sendikalarda istifaların yaşanması ve kendi üyelerini arttırmak için yapılan bir tartışma. Ülkede belli bir gerginliği tırmandırmak için özellikle yapılan bir çalışma. Hiçbir öğretmen endişelenmesin. Hukuk ne kadar da ayaklar altına alınsa da biz hukukun var olduğuna inanıyoruz. Hukuk er geç mutlaka tecelli edecektir, biz buna gönülden inanıyoruz. Öğretmenlerimize moral vermeye, onların yanında olmaya ve eğitimi her zaman desteklemeye hazırız. Bugün de bütün öğretmenlerimizin gününü kutladık. Ülkemiz ve eğitim camiası için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah ülkemiz için de huzurlu bir eğitim öğretim yılı olur." diye konuştu.

Sendika Temsilcisi Engin Uçan, "Okula Can Veren Yılın Öğretmeni" yarışmasında Balıkesir birincisi olan, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL) Beden Eğitimi öğretmeni Ertuğrul Bulut'u okulda ziyaret ederek, birincilik plaketini verdi. Birçok branşta onlarca kupa kazandıran Bulut, üyesi olduğu Aktif Eğitim-Sen'e teşekkür etti. Yılın öğretmeni seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Öncelikle ilk kez öğretmenlerin yapmış olduğu güzel işleri, davranışları ve eğitim adına çığır açan fikirlerin değerlendirilmesi açısından çok önemli buluyorum. Balıkesir'de bizden daha iyi çalışmış ve verimli olan öğretmen arkadaşlar olduğuna inanıyorum fakat öğretmen arkadaşların bizlere bu plaketi vermeleri, onların güzel bakışından kaynaklanıyor. Gelecek yıllarda daha verimli çalışan arkadaşların tespitine yardımcı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen Aktif Eğitim-Sen Balıkesir Başkanımız Engin Uçan hocamıza ve diğer öğretmen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitim-Sen Balıkesir'de 10 bin öğretmene çiçek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER