Aktif Eğitimciler Sendikası: 51 senelik Devlet Memuru Kanunu'nu değişmeli


Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mahmut Mollarecep, "23.07.1965 tarih ve 12056 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, zaman içerisinde birtakım değişikliklere uğramasına rağmen, halen ihtiyaçlara cevap verememesi nedeniyle çağın değişen şartlarına uygun olarak yeniden güncellenmelidir." dedi.

Mollarecep, 455 kamu çalışanı ile yapılan ankette de katılımcıların yüzde 99'nun değişimden yana olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı, teknolojinin imkanlarıyla iletişim ve haberleşmenin alabildiğine geliştiği ve dünyanın küçük bir köy haline geldiği günümüzde, insan hakları, ileri demokrasi ve özgürlüklerin önem kazandığını ifade etti. Mahmut Mollarecep, sözlerini şöyle sürdürdü: "Küreselleşen dünyada önemli bir aktör olan ülkemizde de 78 milyon vatandaşımızın; özgürlükçü demokrasinin nimetlerinden, sosyal devlet olmanın bütün haklarından, ekonomik kalkınmışlığın sonucu olarak artan milli gelirden hak ettiği ölçüde yararlanmasının zamanı gelmiştir. Güzel vatanımızda, yüzyıllardır beraber kaynaştığımız milletimizle insanca yaşamanın gereği olan tüm demokratik, sosyal ve mali haklardan kamu çalışanlarının da azami seviyede yararlanabilmesi için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda birtakım iyileştirmelerin yapılmasına ihtiyaç oldu."

ANKET YAPILDI, "KANUN DEĞİŞSİN" CEVABI ÇIKTI

455 kamu çalışanı ile bir anket yapıldığını belirten Mollarecep, ankette, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değiştirilecekse aşağıdakilerden hangisine bakılmalı?" sorusuna, katılanların yüzde 99'unun "Çağdaş, demokratik ülkelere" cevabını verdiğini aktardı. Mollarecep'in yaptığı açıklamaya göre, ankette, "Devlet Memurları Kanununda nasıl bir değişiklik yapılmalı?" sorusuna, 450 kişi "Özgürlükler genişletilmesi" cevabını verdi. "Memurlar için hangi haklar daha önemlidir?" sorusuna, katılımcıların yüzde 92'si, "Mali ve sosyal haklar." diye cevapladı.

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu iyileştirilmelidir" adını verdikleri çalışmaya ilişkin, başta TBMM ve Başbakanlık olmak üzere ilgili kurumlara gerekçeli çözüm önerileri ile birlikte talepleri içeren resmi yazıların gönderileceğini aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Aktif Eğitimciler Sendikası: 51 senelik Devlet Memuru... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER