Aktürk: Kentte engelli bilincinin oluşması için çalışıyoruz


Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, "Osmaniye Engelliler Platformu olarak 6 yıldır engellilerin hayatını kolaylaştırmak, topluma kazandırmak ve engelli bilincinin oluşması için çalışıyoruz." dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde basın çalışanları ile bir araya gelen Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, "Engelli derneklerinin bir araya gelerek kurduğumuz Engelliler Platformu olarak 6 yıl içerisinde önemli çalışmalar yaptık. Platform olarak kentte engelli bilincinin oluşması için büyük çaba harcıyoruz. Osmaniye'de engelli bilinci oluşturduğumuza inanıyorum. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla engellilere yönelik çeşitli projeler yaptık, seminerler ve konferanslar düzenledik. Bu süreçte 400 tekerlekli sandalye dağıtıldı. Engellilerin sorunlarına çözümler aradık. Çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmak istiyoruz. Her yıl engelliler gününde engelliler derneğinin çalışmasını gündeme getiriyoruz. Bu yıl Dowm sendromunu gündeme taşıyarak, onların sorunlarını gündeme taşıyacağız. Bizler engellilerin sorunlarını bir anda çözülmesini beklemiyoruz. Bu anlamda çok sayıda yasa ve yönetmelik çıkarıldı. Çıkan yasa ve yönetmelikler ne kadar güzel olursa olsun uygulayan kişiler konuya duyarlı davranmayınca uygulamada sorunlar yaşandığını görüyoruz." dedi.

Başkan Aktürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ziyareti, Down Kafe Kültür Evi açılışı ve tekerlekli sandalye dağıtımı yapılacağını belirtti. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER