Ali Fuat Yılmazer'in 2 kızı gözaltına alındı

Emekli Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'i savunan avukat kızı Fatma Saadet Yılmazer ve Bilkent Üniversitesi'nde okuyan kızı Rabia Fitnat Yılmazer gözaltına alındı

SHABER3.COM

İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan ve tutuklu yargılanan Ali Fuat Yılmazer'in kızı Fatma Yılmazer gözaltına alındı.

Fatma Yılmazer, KHK ile kapatılan bazı derneklerle irtibatı ve Bylock kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı. 

SAVUNMA ÇÖKERTİLİYOR

Türkiye'de şu an 301 avukat tutuklu durumda. Yaklaşık 300 avukat hakkında da yakalama kararı var. Hizmet Hareketi'ne yönelik davalarda savunmayı çökertmek için avukatlar da tutuklanıyor. 

Fatma Yılmazer de babası Ali Fuat Yılmazer'in avukatlığını yapıyordu. Son duruşmada mahkeme hakimi Fatma Yılmazer'e sık sık sert davranmış bunun üzerine Ali Fuat Yılmazer, "Avukatımın salondan çıkartılmasını ve avukatlığımı bırakmasını istiyorum. Kızım olduğu için değil, benim avukatımı böyle azarlayamazsınız, saygı göstermek zorundasınız" demişti. 

Gözaltının, bu tartışmanın ardından gerçekleşmesi dikkat çekici bulunuyor.

BİR KIZI DA ANKARA'DA GÖZALTINDA

Ali Fuat Yılmazer'in diğer kızı Rabia Fitnat Yılmazer hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. 

Karar üzerine, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim kaydı bulunan Rabia Fitnat Yılmazer, Ankara'da gözaltına alındı. 

Gerekçe ise tam bir skandal. 

Yılmazer'in KHK ile kapatılan Günün Yağmurları Derneği ve Çağın Mağdurları Derneğine üye olduğu öğrenildi. 17-25 Aralık soruşturmalarında görev alan polisler ve aileleri tarafından kurulan dernek yaşanan hukuksuzlukları kamuoyuna taşımak için çalışıyordu. 

<< Önceki Haber Ali Fuat Yılmazer'in 2 kızı gözaltına alındı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER