Alman aile bakanı doğum iznine ayrıldı


Almanya Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig, dünden itibaren doğum iznine ayrıldı. Mart ayının ortasında bir kız çocuğu dünyaya getirmesi beklenen Schwesig, 1 Mayıs tarihinde tekrar görevine dönecek.

Koalisyon ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) üç aylık dönemde bakanlığı ile ilgili siyasi planlarını bloke etmemesini isteyen Manuela Schwesig, "Birçok kanunu çıkacak hale getirdik. Koalisyon ortağım, ben doğum iznindeyim diye bunların devamının gelmeyeceğini düşünmesin." dedi.

Bakan Schwesig, doğum izni ile ilgili kanunun genişletilmesi, erkek ve kadınlar için eşit ücretlendirmesi ile ilgili yasa tasarısı hazırlamıştı. Schwesig'in ağırlık verdiği konulardan biri de kadın kotası. CDU'nun ve ekonomi çevrelerinin Schwesig'in projelerine direnç gösterdiği biliniyor.

Schwesig, Almanya'da görevi başındayken hamile kalan ikinci bakan olarak biliniyor. Bakanlığa geri döndükten sonra ise bir senelik çocuk bakım iznini eşi devralacak. Schwesig'in, kadınların bu şekilde iş hayatında kalabileceğini bizzat göstermeye çalıştığı belirtiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Alman aile bakanı doğum iznine ayrıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER