Alman demiryolları yatırımları artırınca bu yıl zarar etti


Alman Demiryolları (DB) bu yıl bir milyar Euro'dan daha fazla zarar etti. DB satışlarda 40 milyar Euro'luk bir gelir elde etmesine rağmen on yıldan bu yana ilk kez kâr yerine zarar gördü. Zararın sebepleri arasında ilkbahardaki grevler, fırtınaların verdiği zararlar, gecikmeler ve şirketin genişlemesine yönelik çalışmalar sayılıyor.

DB'nin açıklamasına göre sadece yük taşımacılığı ile ilgili düzenlemeler 700 milyon Euro'ya mal olacak. Şirketin bir diğer hedefi de trenlerin dakikliğini sağlamak için acele etmek olacak. Bunun için de teknik arızaları daha önceden belirlemek için makasları sensörlerle donatmak söz konusu olacak. Bunun dışında demiryollarında bilgilendirme amacıyla bulunan ekranlar sadece gelmekte olan treni değil, ardından gelen iki treni de gösterecek.

DB, bunun dışında 1994 yılından bu yana en büyük genişleme sürecini yaşıyor. Buna göre insan ve yük taşımacılığındaki verimin artması ve kâr etmedeki duraklamayı bitirme en büyük hedefler arasında sayılıyor. Bu kapsamda gecikmelerin üç aşamalı bir program sayesinde önlenmesi hedefleniyor. DB, 2020 yılına kadar ulaşımı stabilize edecek, 2030 yılına kadar da temel düzenlemeleri yerine getirecek. Şirket önümüzdeki beş yıl içinde bu hedefler için 20 milyar Euro'luk yatırım yapacak. CİHAN
<< Önceki Haber Alman demiryolları yatırımları artırınca bu yıl zarar etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER