Alman devlet kanalında Türklerin mültecilere merhameti anlatıldı


Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Pazar günü yapacağı Türkiye ziyareti öncesi Alman devlet 1. kanalı ARD'ye bağlı "Tagesschau" haber sitesinde "Türklerin Suriyeli sığınmacılara merhametle yaklaştıkları" ifade edildi.

Michael Schramm tarafından yapılan röportajda, İstanbul'un bir semtinde bulunan ve 'Suriye sokağı' olarak adlandırılan yerde birçok semt sakini ve sığınmacılarla görüşüldü.

Suriye nüfusunun yüzde 3'üne tekabül eden 400 binin üzerinde Suriyelinin yaşam mücadelesi verdiğinin gösterildiği İstanbul belgeselinde, "Sığınmacıların vatan hasreti çektikleri, Türklerin şefkatli yaklaşımları ve yardımlarına rağmen vatanları ve özellikle de Şam'a büyük hasret çekildiği" vurgulandı.

Suriyelilerin büyük bir çoğunluğunun Türkiye'de kalmaya devam etmek istediklerinin anlatıldığı haberde, bazı vatandaşlar tarafından dile getirilen "Suriyelilerin bize yük oldukları düşüncesini paylaşmıyorum. Onlara yardım etmek bizim insanlık vazifemizdir. İlk geldiklerinde uyum sağlayamayacakları endişesi taşıyordum. Fakat iki yıllık gözlemlerim sonunda diyebilirim ki Türklerle Suriyeliler arasında bir sorun bulunmamakta. Bu kadar insanı geriye gönderemeyiz, ölüme terk edemeyiz." şeklinde görüşlere yer verildi.

Suriyeli sığınmacıların zor hayat şartlarında geçinebilmeleri için sokaklarda su veya kadınların Suriye'deki gibi ev yapımı beyaz peynir sattıkları hatırlatılırken, bu insanların Türk komşularından kıyafet ve yiyecek gibi yardımlar aldıkları söylendi.

Suriyeli sığınmacıların en büyük sorunlarının başında Türkçe konuşamamak ve iş bulamamak olduğunun kaydedildiği röportajda, bazı çalışanların ise işverenlerden paralarını alamadıkları da ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Alman devlet kanalında Türklerin mültecilere merhameti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER