Alman halkının VHS'lerdeki eğitime ilgisi büyük


Almanya'da Halk Eğitim Merkezleri'ndeki (VHS) eğitim imkanlarına halkın ilgisi yıldan yıla artıyor. 2015 yılında Almanya genelindeki toplam 910 adet VHS'te 9 milyon kurs kaydı yapıldı.

Alman Yetişin Eğitimi Enstitüsü'nün (DIE)Leibniz'deki Ömür Boyu Öğrenme Merkezi'ne (Lebenslanges Lernen e.V.) yaptırdığı VHS istatistiğine göre 2014 yılında toplam 15,6 milyon ders saati ile 695 bin organize ile kurs imkanı sundular. İstatistiğe göre sunulan ders hacmi yüzde 1,7 oranında büyüme kaydetti.

VHS'lerin sunduğu kurs imkanları içerisinde en geniş olanı mültecilerinde yoğun bir şekilde gelmesi ile birlikte dil kursları oldu. İkinci en çok büyüyen kurs ise ilköğretim diploması almak isteyenlere yönelik kurslar oldu. Buradaki büyüme yüzde 7 olurken okuma yazma öğrenenlere yönelik kurslara ilgi artarak yüzde 14 oranında artış gösterdi. Devletin dar gelirlilere sunduğu eğitim yardımı olarak bilinen Bildungspaket ile birlikte takviye ders ve kurs sayısınında önemli oranda arttığı kaydedildi.

Lisan kurslarından sonra önemli oranda büyüme trendi sağlık eğitimi kurslarında görüldü. Bunu kültür, iş ve meslek, siyaset, toplum ve çevre konularında çok farklı kurslardaki, büyüme takip etmiş. Hatırlanacağı gibi VHS'ler belediyelere bağlı olarak çalışan ve halka uygun fiyatlarla talep olan hemen tüm konularda ders veren kurumlar olarak iş yapıyorlar. CİHAN
<< Önceki Haber Alman halkının VHS'lerdeki eğitime ilgisi büyük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER