Alman istihbaratı kendi diplomatlarını da dinlemiş


Alman dış istihbarat teşkilatı BND'nin Alman diplomatları da dinlediği ortaya çıktı.

BND'nin Federal Meclis Kontrol Komisyonu'na verdiği yıllık faaliyet raporunda ortaya çıkan bilgilerde Alman diplomatların da dinlendiği belirlendi. RBB radyo ve televizyonun kurumunun haberine göre, eski Kahire Büyükelçisi Hansjörg Haber, BND tarafından dinlemeye alınmış. Elçi, Kahire Büyükelçiliği görevinden sonra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanlığı görevine getirildi. Alman yaslarına göre BND, Alman vatandaşlarını dinleme altına alamıyor.

DİNLEME LİSTESİ HAYLİ KABARIK

RBB'nin araştırmalara göre BND sadece Alman diplomatları değil Fransa Dışişleri Bakanı Laurebt Fabius da dinlemiş. Almanya Başbakanı Angela Merkel NSA dinleme skandalı çıktığında Amerikalılara bir mesaj mahiyetinde "Dostlar arasında dinleme olmaz." demişti. Almanya Fransa ile çok kuvvetli ve köklü bir dostluğa sahip.

BND'nin Federal Meclis'e sunduğu raporda dinleme listesi bir hayli kabarık. Fransa'nın ve diplomatların yanı sıra Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi, Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, FBI ve Avrupalı ve Amerikalı şirketlerde BND'nin dinleme ağına takılmış. RBB tarafından yapılan haberde ayrıca BND Başkanı Gerhard Schindler ve Başbakanlık Dairesi'nin, istihbarat birimlerinin kontrolünden sorumlu meclis komisyonuna, dostlar arasında da casusluk faaliyeti yürütüldüğüne dair bilgi verdiğine dikkat çekildi. CİHAN
<< Önceki Haber Alman istihbaratı kendi diplomatlarını da dinlemiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER