Alman Meclisi, Ermeni tasarısını 24 Nisan'a erteledi


Alman Federal Meclisi'nde, 1915 olaylarının 'Ermeni soykırımı' olarak tanımlanmasına yönelik tasarının görüşülmesi 24 Nisan'a ertelendi.

Koalisyonu oluşturan partiler, Yeşiller'in verdiği önerge, mülteci krizinin görüşüleceği 7 Mart'taki Türkiye-AB Zirvesi'nin sonrasına ertelenmiş oldu. Alman hükümeti, Avrupa'ya mülteci akınının, Türkiye'nin etkin müdahalesiyle önlenebileceğini umut ediyor.

Alman Meclisi geçtiğimiz yıl da aynı konuyu ele almış ve tüm partiler 1915 olaylarının soykırım olarak tanımlanması yönünde tavır almıştı. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Meclis Başkanı Norbert Lammert de 'soykırım' ifadesini kullanmıştı. Fakat meclisten 'soykırım' ifadesinin bulunduğu bir karar metni çıkmamıştı.

Mecliste konuşan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, 'soykırım' yasası ile ilgili 100 yıldır 'bunun için doğru zaman mı?' sorusunun sorulduğunu belirterek, bunun sadece bir bahane olarak öne sürüldüğünü ifade etti. Fakat diğer partilerle yapılan görüşmelerin ardından tasarının geri çekilmesi ve 24 Nisan'a kadar ortak bir tasarı hazırlanması yönünde mutabakat sağlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Alman Meclisi, Ermeni tasarısını 24 Nisan'a erteledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER