Alman polisi Schengen öncesi şartlara dönmek istemiyor


Alman Polis Sendikası (GdP), Baden-Württemberg (BW) Uyum Bakanı Bilkay Öney'in sınırlarda daha fazla polis kontrolü talebini reddetti.

GdP Federal Başkan Yardımcısı Jörg Radek'e göre mülteci sayısının artması üzerine talep edilen bu kontrolü kısa sürede Schengen öncesinde olduğu gibi yerine getirmek imkânsız. Sebebi ise polis arabası ve bilgisayar tekniği için gerekli olan araçların bulunmaması.

Radek, Almanya'nın güneyinde bu kontrollerin durumun nazik olmasından dolayı etkili olmayacağı görüşünde. GdP Başkan Yardımcısı, "Güneydeki sınırları tekrar kapatırsak, mülteciler bu defa da batı tarafından gelirler. Bunu tecrübe ettik." dedi.

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı RalfJäger de Schengen Bölgesi'ndeki seyahat serbestisine son vermenin söz konusu olamayacağını söyledi. DieWelt'e konuşan Jäger, "Sınır kontrolü sorunu çözmez" dedi.

İltica işlemine her insanın hakkı olduğunu hatırlatan bakan, "Güney Avrupa'dan gelenlere burada kalma şanslarının bulunmadığını anlatmamız lazım" diyerek tek çözümün bu olduğunu söyledi.

Uyum Bakanı Bilkay Öney, insan kaçakçılarının en iyi giriş yollarını bildiklerine dikkat çekerek sınır kontrollerinin sıklaştırılmasını istiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Alman polisi Schengen öncesi şartlara dönmek istemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER