Alman savunma bakanına intihal suçlaması


Doktora tezinde intihal yaptığı iddia edilen bakanlar arasına Almanya Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de eklendi. İnternet platformu VroniPlag'un iddialarından sonra Bakan Ursula von der Leyen, Hannover Tıp Fakültesi'nden doktora tezinin araştırılmasını istedi.

Almanya'da doktora tezinde intihal yaptığı iddia edilen siyasilere her yıl yenileri ekleniyor. Daha önce eski Federal Savunma Bakanı Karl Theodor zu Guttenberg ve eski Eğitim Bakanı Anette Schavan, tezlerinde intihal yaptıklarının ortaya çıkması üzerine bakanlık görevlerinden istifa ederken, aynı iddialarla karşı karşıya kalan Federal Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in intihal yapmadığına karar verilmişti. İntihal iddialarının hedefinde bu kez Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen var. İnternet Platformu 'VroniPlag'un iddiasına göre 56 yaşındaki Bakan von der Leyen doktora tezinde kural hatası yaptı. Buna göre, 1990 yılında yayımlanan ve üniversitenin Kadın Kliniği'nde yürütülen deneysel bir çalışmayı kapsayan tezde gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra işaretlenmemiş sayısız ve benzer metinler kullanıldı. 'Spiegel Online'de yer alan habere göre 62 sayfadan oluşan tezde şimdiye kadar incelenen 27 sayfada intihal izine rastlandığı iddia ediliyor.

Uzun yıllardır 'VroniPlag' adlı internet platformu ile birlikte çalışan Berlin Humboldt Üniversitesi'nden hukuk profesörü Gerhard Dannemann 'Spiegel Online'a yaptığı açıklamada von der Leyen'in yaptığı intihalin çok ciddi olmadığını, orta dereceli olduğunu belirtti. Dannemann tespit edilen 23 hatanın kaynak gösterilen yerde bulunmadığını belirterek, "Bu özellikle tıp alanında çok tehlikelidir." dedi.

Savunma Bakanlığından bir sözcü von der Leyen'in olaydan Ağustos ayından beri haberi olduğunu belirterek, "Bakan sadece suçlamaları reddetmedi. Aynı zamanda aynı gün Hannover Tıp Fakültesi'ne müracaat ederek, yetkili ve tarafsız kamu denetçisi kurumun, tezini araştırıp incelemesini istedi." dedi. Sözcü, bakana bu konuda bağımsız bir inceleme vaat edildiğini belirtti.savunma-bakanina-intihal-suclamasi-1896759.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Alman savunma bakanına intihal suçlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER