Almanya'da aşırı sağcılara geçit verilmedi


Almanya'nın Baden Württemberg (BW) eyaletinin Villingen-Schwenningen şehrinde Cuma günü gece geç saatlerde mülteci yurduna yapılan el bombalı saldırı Villingen-Schwenningen'de kınandı. El bombalı saldırının duyulmasının ardından şehirde aşırı sağcı küçük bir grubun gösteri yapacağı haberinin yayılması sonrası Villingen-Schwenningenliler Markplatz'da toplanarak 'Irkçılığa ve şiddete hayır' dedi. Polis tarafından alınan sıkı güvenlik önlemleri ile gruplar birbirine yaklaştırılmadı.

Cuma akşamı gece 01.30 sularında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 176 mültecinin kaldığı yerleşkeye el bombası atılmıştı. Mülteci yerleşkesinin güvenlik elemanlarının devriye sırasında fark ettikleri pimi çekilmiş vaziyetteki el bombası, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları tarafından kontrollü olarak patlatılmıştı. El bombalı saldırı federal ve eyalet düzeyinde büyük yankı uyandırdı.

Hatırlanacağı gibi olay sonrası Federal Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD), BW Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), BW Eyalet Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Nils Schmid ve BW Eyalet Meclisi eski Başkanı ve Mart ayında yapılacak eyalet seçimlerinde CDU'nun liste başı adayı olan Guido Wolf saldırıyı kınayarak, saldırının endişe verici olduğuna dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. Federal Adalet Bakanı Maas ayrıca faillerin mutlaka bulunacağı ve saldırının cezasız kalmayacağını vurgulamıştı. Saldırıyı araştırmak için kurulan özel komisyonun çalışmaları ise devam ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da aşırı sağcılara geçit verilmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER