Almanya'da gençler terör, yaşlılar soygun korkusu yaşıyor


Almanya'da terörün yanısıra ev soygunu gibi adi suç olaylarına yönelik korkular artıyor. Sonuçları yeni açıklanan bir araştırmaya göre halkın yüzde 27'si en çok terör olaylarından korkuyor, yüzde 26'sı ise evinin soyulmasından. Araştırmaya katılanların yüzde 79'u soygun konusunda genel bir endişe taşıyor ancak yoğun bir korku hissetmiyor. Korkunun niteliği yaşa göre değişiyor. Genç olanlar terör korkusu yaşarken yaşlılarda soygun korkusu ön plana çıkıyor.

Araştırmaya katılanlara evinizi nasıl koruyorsunuz diye de sorulmuş. Hissedilen korkuya rağmen katılımcıların yüzde 45'i "Çok büyük koruyucu önlemler almıyorum" cevabını vermiş. Yüzde 28'i kapılara ek kilit taktığını, camları daha güvenilir hale getiren malzeme kullandığını söylemiş. Soygunlardan korunmak için evine alarm sistemi yerleştirenlerin oranı yüzde 10, korunma önlemi olarak evinde silah bulunduranların oranı ise 3 civarında.

Almanya'da halk arasında güvenlik duygusunun azaldığı daha önce de BAT-Vakfı'nın yaptığı bir araştırmada saptandı. Vakfın araştırmasına katılanların yüzde 55'i geleceğe korkuyla baktılarını dile getirdi. Vakfın Bilim Bölümü Başkanı Ulrich Reinhardt, "Dünya genelindeki göç olayları, terör saldırıları halk arasında korkuya yol açıyor, artık insanlar geleceğe güvenle bakamıyorlar." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da gençler terör, yaşlılar soygun korkusu yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER