Almanya'da göçmen karşıtı partiden ayrılan siyasetçilere ölüm tehdidi


Aşırı sağcı söylemleriyle bilinen Almanya için Alternatif (AFD) partisinden ayrılan bazı siyasetçilerin tehdit edildikleri ortaya çıkyı. Tehdit mektuplarını şimdiye kadar adı bilinmeyen 'AfD Fraksiyon Ordusu' (AfD Armee Fraktion-AAF) adlı bir örgütün gönderdiği kaydedildi. Tehdit edilen eski AfD'li altı politikacı arasında Avrupa Parlamentosu Milletvekili olarak görev yapan Hans-Olaf Henkel de bulunuyor.

Alman gazetelerinde yer alan bir habere göre mektup AfD'de federal yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmış olan 76 yaşındaki Hans-Olaf Henkel'in gizli adresindeki posta kutusundan çıktı. Mektupta Henkel Avrupa Parlamentosu'ndaki görevini Frauke Petry'ye devretmeye çağrılıyor ve bunu yapmadığı takdirde "AfD'ye mal olan her oy için senden intikamımızı alacağız. Kanlı olacak!!! Seni ve senin Alfa manyaklarını öldüreceğiz" gibi cümlelerle ölümle tehdit ediliyor.

Hans-Olaf Henkel, Frauke Petry'nin temmuz ayında genel başkan seçilmesinden sonra AfD'yi protesto ederek partideki görevlerinden ve üyelikten istifa etmiş ve "İlerleme ve Kalkınma Birliği Partisi'ne (Allianz für Fortschritt und Aufbruch - Alfa) üye olmuştu.

AfD'de aktif politikaya atılmadan önce yıllarca Alman Sanayiciler Birliği'nde (BDİ) başkanlık yapan Hans-Olaf Henkel, AfD'den ayrılmasına karşın, 2014'te AfD'li olarak seçildiği Avrupa Parlamentosu milletvekilliğinden istifa etmedi.

Tehdit mektubu alan diğer bir politikacı ise Alfa Partisi Başkan Yardımcısı Bernd Kömmel oldu. Kömmel'e yazılan mektupla "Sen ve partin defolun! Temizlik yapacağız ve temizliğe çocuklarından başlayacağız." şeklinde ürkütücü satırlar yer aldı.

Polis, mektupların Baden Würtemberg Eyaleti'nde, Stuttgart kentinin kuzeyinde bulunan Waiblingen kasabasındaki bir postaneden gönderildiğini tespit etti ve konuya ilişkin araştırma başlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da göçmen karşıtı partiden ayrılan siyasetçilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER