Almanya'da HARTZ IV zammı, artan gıda fiyatlarıyla eridi


Almanya'da 2016 yılından itibaren Hartz IV alanların aylıklarına ayda 5 Euro'luk zam yapılacak. Bu durumda tek başına Hartz IV alan bir şahıs ocak 2016'dan itibaren 404 Euro alacak. Evli olan çiftler ise ocak ayından itibaren kişi başı 364 Euro alacak. Ancak Alman Sendikalar Birliği'nin (DGB) yaptığı hesaplara göre bu artış Hartz IV alanlara fayda etmeyecek. DGB yaptığı açıklamada 2005 yılında başlayan Hartz IV sisteminin bugün insanlara yaşamaları için daha az imkân sağladığını belirtti.

DGB açıkladığı istatistikte bugüne kadar artan Hartz IV miktarlarını artan gıda fiyatları ile karşılaştırdı. Hartz IV 2005 yılından bu yana toplamda yüzde 15,7 oranında artarken gıda fiyatları aynı zaman içerisinde yüzde 24,4 oranında artış gösterdi.

"ASGARİ GEÇİM KOŞULLARINI SAĞLAMAK ANAYASAL GÖREV"

DGB yönetim kurulu üyelerinden Annelie Buntenbach yaptığı açıklamada Almanya'da zengin ile fakirin arasındaki gelir farkının her geçen gün daha da arttığına dikkat çekti. Buntenbach, hükümete seslenerek 2017 yılında yapılacak Hartz IV artışlarının gıda ve yaşam koşullarını ele alarak düzenlenmesi gerektiğini savundu. Buntenbach ayrıca Almanya'da yaşayan vatandaşların asgari geçim koşullarını sağlamanın devletin görevi olduğunu hatırlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da HARTZ IV zammı, artan gıda fiyatlarıyla eridi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER