Almanya'da iktidar ortakları iltica yasasının sertleştirilmesi konusunu erteledi


Almanya'da Büyük Koalisyon hükümetinin ortakları iltica yasasını sertleştirmeye yönelik ikinci yasa paketi konusunda anlaşamıyor. Alman basınında yer alan bilgilere göre Birlik partileri (CDU/SU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında bu konuda mutabakat sağlanamadı.

Başbakan ve CDU lideri Angela Merkel, Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Bavyera Başbakanı ve CSU lideri Horst Seehofer ikinci 'iltica yasa paketi' konusunda prensipte bir anlaşmaya varmıştı. Ancak sığınmacıların sağlık bakımı gibi bazı konularda iktidar ortakları arasında tartışmaların devam ettiği belirtiliyor. Hükümet ortakların bu konudaki görüşmeleri bu ayın ortasında yapılacak CDU ve SPD'nin genel kurul toplantılarından sonra devam etmesi bekleniyor.

Diğer taraftan Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) Başkanı Aiman Mazyek, ülkeye sığınmacı alımında 'üst sınır' belirlenmesini talep etti. Neue Osnabcker Zeitung'a konuşan Mazyek, "Anayasamızın değerlerinden dolayı ve tarihi sorumluluğumuzdan dolayı ahlaki olarak üst sınır belirlememiz mümkün değil. Ama teknik olarak mümkün." diyerek, Almanya'da üst sınıra ulaşıldığını ifade etti.

Sığınmacıların Almanya'ya uyum sağlamaları konusunda Müslümanlara da görev düştüğünü vurgulayan Mazyek, şimdiye kadar çok şey yaptıklarını, ancak daha fazlasını yapabileceklerini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da iktidar ortakları iltica yasasının sertleştirilmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER