'Almanya'da kurbanı bu kadara yakından tanıma şansımız olmadı'


Artvin Valiliği ve belediyenin ortaklaşa organize ettiği 'Halk bayramlaşması' Merkez Cami önünde kurulan protokol çadırında yapıldı. Bu sene halk bayramlaşmasına katılan Alman turistler ise bayramlaşmanın renkli geçmesine sebep oldu.

Artvin'e gelen bir grup Alman turiste de halk bayramlaşması sırasında dağıtılan kavurma ve pilav ikramında bulunuldu. Artvin Belediye Başkanı Mehmet'nin turistlere bizzat ilgilenmesi ve elleriyle kavurma pilav ikramı halk bayramlaşmasını renklendirdi.

Alman turistlerden Martina Pötschke, "Almanya'da biz Kurban Bayramını duyuyorduk ama bu kadar yakından tanıma şansımız olmamıştı. Bugün sabahleyin de bir Türk ailesinin misafiri olduk. Onlar da bize kurbanın nasıl bir şey olduğunu anlattılar. Hatta orada da kurban eti şansını da yakaladık." dedi. Organizasyon için teşekkür ettiğini belirten Pötschke "Ama kurbanı bu kadar yakından tanıma şansımız olmamıştı." ifadelerini kullandı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, bayramlaşma törenin ardından yaptığı açıklamada, bayramların kaynaşma, bütünleşme ve yardımlaşma günleri olduğunu belirterek insanların güzel anılarını paylaşacağı günler olduğunu belirtip, "Artvin'de bayram dolu dolu yaşanıyor. Tüm İslam alemine, kan ağlayan İslam coğrafyasına barış huzur getirmesini temenni ediyor herkesin bayramını kutluyorum." dedi.

Vali Yardımcısı Önder Coşkun ise yaptığı açıklamada bayramların birlik, kardeşlik zamanı olduğunu ifade ederek valilik ve belediye olarak halkla bayramlaşma töreni düzenledikleri söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Almanya'da kurbanı bu kadara yakından tanıma şansımız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER