Almanya'da psikolojik rahatsızlıklar gün yüzüne çıkıyor


Almanya'da psikolojik rahatsızlıklarından kurtulmak için Emeklilik Kasası'ndan faydalananların sayısı giderek artıyor. Alman Emeklilik Sigortası'nın paylaştığı verilere göre geçtiğimiz yıllarda iyileştirme hizmeti alanların sayısında güçlü bir artış görüldü. Verilen bilgiye göre sadece geçtiğimiz yıl 155 bin klinik tedavisi sunuldu. Bu sayı bundan on yıl önce 89 bin 350 olarak kayıtlara geçmişti. Psikolojik sorunlardan dolayı ayakta tedavi hizmeti görenlerin sayısında da büyük bir artış söz konusu. Buna göre geçen yıl 9 bin 150 kişiye ayakta tedavi hizmeti verilmiş.

Bu sayı 2005 yılında sadece 1890 ile sınırlı idi. Alman Emeklilik Sigortası'na göre sayıdaki bu artışta öncelikle psikolojik hastalıklara dair teşhislerin daha kolay yapılıyor olması etkili oluyor. Uzmanlara göre psikolojik rahatsızlıkların sıklığının gerçekten arttığına dair elde yeterli araştırma yok. Ancak psikolojik rahatsızlıklardan dolayı Emeklilik Kasası üzerinden rehabilitasyon hizmeti alanların yüzde 54'ünün kadın, yüzde 46'sının ise erkek olduğu biliniyor.

Erkeklerde en büyük rahatsızlık olarak 2014 yılında bağımlılıktan bahsediliyordu. Bu yılda yapılan araştırmada bağımlılık erkeklerde yüzde 7,2, kadınlarda ise yüzde 2,1 olarak kayıtlara geçmişti. Kadınların en çok şikâyetçi olduğu psikolojik hastalık ise depresyon ve korku bozuklukları. Alman Emeklilik Sigortası Birliği Başkanı Gundula Roßbach, mağdurların yüzde 84'ünün rehabilitasyon hizmeti almaya başladıktan sonra iki sene içinde tekrar çalışabilecek duruma geldiğini haber verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da psikolojik rahatsızlıklar gün yüzüne çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER