Almanya'da 'şeriat polisi' faaliyeti kanuna aykırı bulunmadı


Almanya'nın Wuppertal şehrinde 'Şeriat Polisi' yazılı yeleklerle dolaşan Selefi gurubun yaptıklarının ceza kapsamına girmediği açıklandı. Wuppertal Mahkemesi sözcüsü aynı tip yeleklerle arkalarında Şeriat Polisi yazısıyla dolaşan 9 kişinin yaptıklarının üniforma yasasına da aykırılık göstermediğini ifade etti.

Wuppertal Mahkemesi sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre söz konusu kişilerin yaptıklarının üniforma yasasına ters düşmesi dava için bir ön şart. Sözcü, bu şahısların turuncu-parlak renkte giydikleri yeleklerin korkutucu ve militanlık ifade eden görüntü oluşturmadığını söyledi ve böylece üniforma yasasına ters düşmediği kaydedildi.

Mahkeme kararını açıkladıktan sonra buna karşı tekrar dava açacaklarını belirten savcılık, 'Şeriat Polisi' yazılı yelek giyen şahısları bağlayıcı bir karar çıkana kadar hakimin önüne çıkarma gayreti içinde olacaklarının altını çizdi.

Geçen sene yaşları 24 ile 34 arasında değişen 9 kişi Wuppertal sokaklarında söz konusu yelekleri giyerek dolaşmışlardı. Belirli bölgeyi kendilerince plastik şeritlerle çevreleyerek kontrol bölgesi ilan eden Selefi gurup burada esnafları teker teker dolaşarak yasaklar listesi vermişti. Listede alkol, kumar, müzik, konser, fuhuş ve uyuşturucu bulunuyordu ve burada insanların bunlardan uzak durmasını istemişlerdi.

Nasyonal Sosyalizm Dönemi'nden kalma üniforma ile ve insanların özel hayatlarına illegal olarak müdahale ettikleri düşüncesiyle Almanya genelinde büyük tepki gören hareket sonrası söz konusu 9 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da 'şeriat polisi' faaliyeti kanuna aykırı bulunmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER