Almanya'da silah lisansı alanların sayısı 'endişe verici'


Almanya'ya gelen mültecilerin çok olması, halk arasında endişeleri artırırken, öldürücü olmayan silahlar için alınan lisans ülke çapında ciddi bir şekilde arttı. Konuyla ilgili Yeşiller Federal Meclis İç Güvenlik Sözcüsü Irene Mihalic'in, soru önergesine Federal İçişleri Bakanlığı'nın verdiği cevapta son üç ay içerisinde öldürücü olmayan silahlara alınan lisans sayısının ülke çapından 21 bin artarak, 301 bine ulaştığı ortaya çıktı.

Sayıların endişe verici bir boyuta ulaştığını ifade eden Mihalic, "İnsanların büyük etkinliklerde hızlı bir şekilde silahlarına sarılmasını ve hareketleriyle büyük bir kargaşaya yol açmasını hayal etmek zor değil." dedi. Lisans, kendini korumak isteyenlere kuru sıkı tabanca, biber gazı veya diğer püskürtülür caydırıcılarının taşımasına izin veriyor. Ancak, bunun gibi silahların son aylarda ne kadar satıldığına dair henüz net bir rakam yok. Yılbaşında meydana gelen taciz olaylarından sonra Köln ve etrafında bulunan silah mağazalarında biber gazının yok sattığı bildirildi.

Irene Mihalic, lisansa olan talebin artmasını halkta meydana gelen güvensizlikten kaynaklandığını söyledi. Fakat daha fazla insanın silah taşımasını, durumu yatıştırmanın yerine daha da tırmandıracağı konusunda uyardı. Hükümetin silah lisansı yasasındaki yasa boşluklarını kapatması gerektiğini ve biber gazı ve kuru sıkı tabancanın sadece lisansı olanların almasına izin verilmesi gerektiğini söyleyen Yeşiller üyesi, "Sürekli terör saldırılarının tehdit oluşturduğu bu dönemde bizim iç güvenlik açısından kesinlikle daha fazla silaha ihtiyacımız yok." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da silah lisansı alanların sayısı 'endişe verici' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER