Almanya'da teşvikler ve düşük faizler turizme yatırımları artırdı


Son yıllarda hava sıcaklıklarının artması Almanya'da turist sayısını artırırken, ucuz krediler ve teşvikler turizm yatırımlarını had safhaya çıkardı. Her geçen yıl daha cazip hale gelen Almanya'da tatil imkanıyla geçtiğimiz yıl otel konaklamalarında bir rekora imza atıldı. Bu yılın ilk altı ayında konaklama yapan yerli turist sayısı 160 milyona, yabancı turist sayısı ise 35 milyona yaklaştı. İlk altı ay değerlendirilmesinde Almanya'da turizm bir önceki yıla oranla daha şimdiden yüzde 3 yükselme gösterdi.

Almanya'da turizme olan ilgiye ucuz krediler ve teşviklerde eklenince özellikle deniz turizminin yoğun olduğu Schleswig Holstein gibi eyaletlerde yatırımlar hızlandı. Bir tarafı Baltık Denizi diğer tarafı Kuzey Deniz olan Schleswig Holstein'da sadece alt yapı için 2012-17 yılları için 654 milyon Euro yatırım planlanırken, tesis yatırımları da giderek artıyor. Bazı balıkçılık kooperatifleri de yavaş yavaş turizm sektörüne yöneliyor.

Turizmdeki gelişmeyi değerlendiren Schleswig Holstein Ekonomi Bakanı Renhard Meyer, özellikle altyapıya büyük önem verdiklerini belirtti. Ucuz kredi ve teşviklerin bölgeye yatırımları artırdığına dikkat çeken Meyer, "Şu an bölgeye gelen turistin yüzde 90'ı yerli. Biz önümüzdeki dönemde daha fazla yabancı turist çekmek için çalışacağız. İlk etapta özellikle denize kıyısı olmayan Avusturya ve İsviçre gibi ülkelere yönelik programlarımız olacak." dedi.

Meyer, Almanya'ya ilginin artmasında bazı ülkelerde yaşanan güvenlik sorununun etkisi olup olmadığı sorusuna ise "Tabiî ki oluyor. Örneğin Tunus'ta bir otelin bombalanması gibi başka ülkelerde benzeri olaylar yaşanması bu ülkelere ilgiyi azaltıyor. Almanya havaların iyileşmesi, yatırımların artması ve güvenli olması nedeniyle giderek cazip hale geliyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da teşvikler ve düşük faizler turizme yatırımları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER