Almanya'da yoksulların oranı arttı


FRANKFURT (CİHAN)- Almanya'da yoksulluk sınırı altında yaşayanların oranı 2013'te bir önceki yıla göre yarım puanlık artışla yüzde 15,5'e yükseldi.

Yardım kuruluşlarını bir çatı altında toplayan Paritätischer Wohlfahrtsverband'in yaptığı araştırmalarda yoksulların oranı 2006'dan beri sürekli yükseliyor. Birliğin raporunda yoksulluktan en çok Bremen, Berlin ve Mecklenburg-Vorpommer eyaletlerinin, en az ise Baden-Württemberg ve Bavyera eyaletlerinin etkilendiği ifade edildi. "Federal Almanya'da bu kadar yüksek oranda yoksulluk görülmemiştir." diyen birliğin Genel Müdürü Ulrich Schneider, özellikle zengin ve yoksul eyaletler arasındaki uçurumun büyümesinden endişeli olduklarını vurguladı.

Almanya genelinde yaklaşık 13 eyalette yoksul oranında artış kaydedildi. Sachsen-Anhalt, Brandenburg ve Saksonya Eyaletinde oran aynı kaldı. Yoksulluğun en fazla arttığı eyaletler ise Hamburg ve Kuzey Ren Westfalya oldu. Almanya standartlarına göre ortalama gelirin yüzde 60'ından daha az gelir elde edenler yoksul sayılıyor. İşsizler, yalnız yaşayan çocuklu ebeveyn ve eğitim seviyesi düşük olanlar yoksulluktan en çok etkilenme riskini taşıyor. Yoksulluk sınırı altında yaşayan ve çoğunluğu kadın olan yalnız ebeveynlerin oranı ise yüzde 43'e denk geliyor.

Çatı kuruluşu, Hartz IV yardımlarını yaklaşık 100 Euro artırılması için çağrıda bulundu. Sosyal yardım alanlar günümüzde kira yardımı hariç 399 Euro alıyor. Buradan oluşacak giderleri finanse etmek için ise Schneider, zenginlerden alınan vergilerinin artırılmasını talep ediyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da yoksulların oranı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER