Almanya'da yoksulların sayısı her geçen gün artıyor


Almanya'da her beş kişiden biri yoksulluk veya sosyal dışlanma tehdidiyle karşı karşıya. Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) son verilerine göre, geçen yıl nüfusun yüzde 20,6'sını oluşturan 16 milyon 500 bin insan yoksulluk veya sosyal dışlanma tehdidi altında. Buna göre yoksulların sayısı bir önceki seneye kıyasla 300 bin artmış.

Avrupa Birliği (AB) kriterlerine göre kişi başına düşen ortalama gelir düzeyinin yüzde 60'ından daha az geliri olan kişi yoksul olarak kabul ediliyor. Almanya'da, 2014 senesinde tek başına yaşayan bir kişi için yoksulluk sınırı 987 Euro olarak belirlendi.

14 yaşın altında iki çocuklu bir aile için ise aylık 2 bin 72 Euro gelir yoksulluk sınırı olarak kabul ediliyor. Nüfusun yüzde 5'nin ise 'aşırı yoksullukla' karşı karşıya olduğu belirlenirken, bu kişilerin örneğin faturalarını ödeme, evini kış aylarına uygun şekilde ısıtma ve yılda bir haftalık tatili karşılama imkânı olmadığı bildirildi. AB ülkelerinde ise yoksulluk oranının Almanya'ya göre daha yüksek olduğu belirtildi. Buna göre AB genelinde her dört kişiden biri yoksulluk veya sosyal tecritle karşı karşıya. 2014 yılında AB halkının yüzde 24,4'ü yoksulluk sınırında yaşarken, 2013'te ise bu oran yüzde 24,5'i oluşturuyordu. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da yoksulların sayısı her geçen gün artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER