Denizli'de evde hemodiyaliz uygulaması başlatıldı

Denizli'de evde hemodiyaliz uygulaması başlatıldı

Türkiye Kamu Hastaneleri'ne bağlı devlet hastaneleri arasında ilk kez Denizli'de başlayan 'Evde hemodiyaliz' uygulaması başlatıldı. Denizli Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezinde 12 yıldır diyaliz tedavisi gören 39 yaşındaki Aytaç Alca ve 2 yıldır diyaliz tedavisi gören 51 yaşındaki Nazlı Özbek isimli hastalar 3 aylık eğitimlerinin sonunda diyaliz tedavilerini kendi evlerinde yapmaya başladı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, evde hemodiyaliz uygulamasından yararlanan 12 yıllık diyaliz hastası Aytaç Alca'nın evine gitti. Genel Sekreterliğe bağlı Denizli Devlet Hastanesi'nde 24, Acıpayam Devlet Hastanesi'nde 9 ve Çivril Devlet Hastanesi'nde 11 olmak üzere toplam 44 adet diyaliz cihazının bulunduğunu ifade eden Öztürk, Denizli genelinde 860 diyaliz hastasından 205'inin birliğe bağlı diyaliz merkezlerinde tedavi gördüğünü belirtti.
Diyaliz işlemini ve damar yolu girişimini öğrenebilecek herkesin evde hemodiyaliz uygulamasından yararlanabileceğini aktaran Öztürk, Denizli'de bu uygulamadan faydalanmak isteyen 22 kişi olduğunu açıkladı.

Öztürk, "Diyaliz merkezi bulunan hastanelerimiz fiziki, tıbbi, teknik ve personel bakımından son derece donanımlı ve tam kapasite ile çalışmaktadır. Birlik olarak hastalarımızın uzun ve kaliteli yaşamalarını sağlamak, verilen diyaliz hizmetlerinde kaliteyi arttırmak amacıyla planladığımız 'Evde Hemodiyaliz Uygulamamız' başlamış bulunmaktadır. Ev hemodiyalizinde hastalarımız ayda bir kez diyaliz merkezine gelerek kan tetkiklerini yaptırmakta ve sonuçlarını nefroloji uzmanı değerlendirmektedir. Ayrıca diyaliz hemşiresi ve diyaliz teknisyeni de üç ayda bir ev ziyareti yaparak hasta ve koşullarını kontrol edecektir. Hastalarımız isteklerine göre gece ya da gündüz evde hemodiyalizlerini yapabileceklerdir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Denizli'de evde hemodiyaliz uygulaması başlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER