Almanya'daki Suriyelilerin çoğunluğu Esed giderse ülkelerine dönmek istiyor


Almanya'ya sığınan yüz binlerce Suriyelinin burada kalmak isteyip istemediği hakkında yapılan araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Suriyelilerin sadece yüzde 8'i Almanya'da devamlı olarak kalmak istediklerini beyan etti.

Adop a Revolution adlı inisiyatif tarafından yapılan araştırmada yüzlerce Suriyeli ile yüz yüze görüşüldü. Suriyeliler ülkelerini bırakıp başka Almanya'da sığınmacı konumuna düşmelerinin sorumlusu olarak Beşşar Esed'i sorumlu tuttular. Yüzde 92'sı iç savaştan dolayı kaçtıklarını beyan ederken, savaşın sorumlusunun Esed olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 70 olarak belirlendi. Yüzde 32'si ise terör örgütü IŞİD'i de sebepler arasında gösterdi. Yüzde 18'i Özgür Suriye Ordusu'nun yüzde 16'sı El Nusra ve yüzde 8'inin de Kuzey Suriye'deki PYD'nin, ülkeden kaçmalarına sebep olan etkenlerden biri olduğunu ifade etti.

Almanya'ya gelen Suriyelilerin yüzde 86'sı tutuklanma korkusu yaşadıklarını söylerken, yüzde 77'si özellikle Esed rejimi tarafından hapse atılma endişesi taşıdığını dile getirdi. Görüşülen Suriyelileri yüzde 42'si de IŞİD tarafından kaçırılma riski yaşadıklarını beyan etti.

Araştırmada ise en ilginç sonuç Suriyelilerin Almanya'da kalıp kalmak istemediklerine verdikleri sonuçlarda ortaya çıktı. Yüzde 52'si Esed'in Suriye'den gitmesi durumunda ülkelerine dönmek istediklerini vurguladılar. Sadece yüzde 8'inin kesinlikle Almanya'da yaşamak istediklerini beyan etmesi dikkat çekti.

Araştırmayı kamuoyuna tanıtan Elias Perabo, "Sonuçlar gösteriyor ki kaçan Suriyelilerin büyük kısmı Esed'in olmadığı bir Suriye'ye dönmek istiyorlar. Diğer ilginç bir sonuç ise insanların, Alman kamuoyunu etkileyen IŞİD'in korkunç uygulamalarından çok Esed rejiminin bombalama ve şiddetinden kaçmış olmaları." dedi.

Ayrıca araştırmada, Almanya'ya gelen Suriyelilerin yüzde 75'inin Almanların kendilerini kucaklayıcı şekilde karşıladıklarını dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'daki Suriyelilerin çoğunluğu Esed giderse ülkelerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER