"Almanya mülteciler konusunda Dublin III anlaşmasına uymuyor"


Schleswig-Holstein Eyalet Başbakanı Torsten Albig Die Welt gazetesine verdiği röportajda Almanya'nın mültecilerin geldiği Avrupa Birliği ülkesinde kabul edilmesini öngören Dublin III anlaşmasını ihlal ettiğini belirtti.

Sadece bu yıl, Schleswig-Holstein üzerinden 60 binden fazla mültecinin İskandinav ülkelerine transit geçiş yaptığını kaydeden Albig, "Gerçeği söylemek gerekirse bu uygulama ile Almanya Dublin III anlaşmasını ihlal ediyor. Bu aynı zamanda Almanya'yı rahatlatıyor." dedi. Bunda mültecilerin direkt olarak İsveç'e gitmek istemelerinin de etkisi olduğunu ifade eden Albig, "Aslında biz daha önce mültecileri direkt olarak bize gönderdiği için eleştirdiğimiz Avusturya'dan farklı bir şey yapmıyoruz." dedi.

İSVEÇ SINIR KONTROLÜNE BAŞLADI, SAYI AZALDI

Geçmişte günde bin kişiye kadar çıkan transit geçiş yapan mülteci sayısında şu anda önemli ölçüde azalma olduğuna işaret eden Albig, "Bunda İsveç'in Kasım ayı ortalarından beri uyguladığı sınır kontrolü çok etkili oldu. Önümüzdeki yıl başından itibaren kontrollerin genişleme planı var. Buna ek olarak sınırdan geçemeyeceği için geri dönecek mültecilerin kendi ülkelerinde kalmaması için Danimarka da Almanya sınırında yeniden sınır kontrolü başlatabilir." şeklinde konuştu.

Azalmadan ilk etapta sadece Schleswig-Holstein değil tüm Almanya'nın etkileyeceğini belirten Albig, "Mülteciler tüm gelişmelerden ve nerede sınır kontrolü yapılacağından önceden haberdar oluyorlar. Hal böyle olunca da İsveç'e gitmek için transit geçiş yapma talebinde bulunmadan Almanya'da kalıyorlar." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber "Almanya mülteciler konusunda Dublin III anlaşmasına uymuyor" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER